Prologis Fokker Logistics Park

Prologis Fokker Logistics Park

De ontwikkeling van Prologis Fokker Logistics Park op de luchthaven Schiphol vereiste flinke investeringen in grond en gebouwen, voorheen in gebruik door de vliegtuigbouwer.

Na jaren herontwikkeling mag het resultaat er zijn: het is nu het grootste particuliere bedrijvenpark in Europa met directe luchthaventoegang en met de hoogste beveiligingsnormen.

Rendering Prologis Park Eindhoven DC4

Prologis Park Eindhoven

Het brownfieldproject Prologis Park Eindhoven ligt op GDC-Noord, een ideale locatie voor ondersteuning van de ongekende dynamiek van de regio met zijn internationale oriëntatie en grootschalige logistieke infrastructuur. Op Prologis Park Eindhoven is een perceel van 9 hectare beschikbaar voor de ontwikkeling van een logistiek built-to-suit-complex van ca. 60.000 m2. De warehouseruimte bestaat uit flexibele, rechthoekige units, voor maximale ruimtebenutting. Het gebouw heeft een mezzanine boven de laadzone en is voorzien van een aantal aantrekkelijke kantoorblokken. Het distributiecentrum kan eenvoudig worden opgedeeld in eenheden van ca. 11.000 m2.

Prologis Park Dortmund

Dortmund: geslaagde transformatie

Schoorstenen, kolen en staal: de verlaten terreinen van kolen- en staalbedrijven zijn ideaal voor brownfield-ontwikkeling. In Dortmund, een van onze kernmarkten, kocht Prologis 16 hectare grond op het voormalige terrein van Westfalenhütte. Hier werken we aan de voorbereiding van een logistiek park van ruwweg 90.000 vierkante meter, met drie logistieke complexen. Het is ons grootste herontwikkelingsproject in Duitsland ooit. De site beschikt over uitstekende transportverbindingen en is zeer geschikt voor e-commerce-bedrijven. Met de revitalisering van dit terrein levert Prologis een duurzame bijdrage aan de stad en de lokale werkgelegenheid.

Prologis Park Pulheim

Pulheim: toplocatie met excellente infrastructuur

Prologis verwierf een brownfield-site in Pulheim, een perfecte locatie voor logistieke dienstverleners in de regio Keulen, vlakbij de snelweg A1 en met korte lijnen naar België en Nederland. Dit voormalige industriële perceel was helemaal afgedekt door een laag beton, wat herontwikkeling een uitdaging maakte. Prologis bouwt hier een compleet nieuw logistiek park van zo’n 26.000 vierkante meter. De investering geeft een stevige impuls aan de lokale werkgelegenheid en biedt de regio veelbelovende nieuwe kansen.

Prologis New Jersey

New Jersey: van stortplaats tot logistieke hotspot

Prologis kocht in 2008 een voormalige stortplaats in New Jersey. Na een uitgebreide sanering onder toezicht van de lokale en federale overheid ontwikkelden we in samenwerking met de EPA, het Amerikaanse milieu-agentschap, een herontwikkelingsplan voor de site. Dat resulteerde in de bouw van het Prologis Pulaski Distribution Center. Prologis transformeerde de voormalige stortplaats tot een groene ruimte. Het hoogwaardige logistieke park ligt vlakbij de Pulaski Skyway, slechts 6 kilometer van de Port of New York en New Jersey, en 5 kilometer van New York City en de New Jersey Turnpike.

Prologis Park Moissy

Moissy: sloopmaterialen hergebruikt voor nieuw complex

Vlak ten zuiden van Parijs verwierf Prologis een complex van automaker Groupe PSA. De gebouwen, voorheen gebruikt voor opslag van reserve-onderdelen, werden grotendeels gesloopt om ruimte te maken voor hoogwaardige nieuwe distributiecentra. Voor de nieuwbouw recycleden we beton, metalen en andere materialen. En we probeerden met succes de bestaande infrastructuur en bomen te behouden. Verder vereiste de herontwikkeling de aanleg van een hemelwaterafvoersysteem om het gemeentelijke rioleringssysteem te ontlasten. Het nieuwe logistieke park, met een oppervlak van ruim 240.000 vierkante meter, ligt dichtbij Parijs op een punt waar drie snelwegen samenkomen.