Met tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van brownfield-sites is Prologis voor gemeenten een sterke partner. Duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Met onze expertise hebben we inmiddels diverse projecten in Nederland en andere landen succesvol afgerond. Onze mensen beschikken over hoogwaardige kennis en ervaring met het revitaliseren van voormalige bedrijfsterreinen. En omdat we onze gebouwen doorgaans langdurig in eigendom houden, hechten we sterk aan goede, duurzame samenwerking en relaties met de lokale gemeenschappen.

Ruben Vogels

De betrouwbaarheid van Prologis:

  

Jaren ervaring met de ontwikkeling van nationale en internationale brownfield-sites

Integrale planning, van site-analyse tot en met sanering en ontwikkeling van nieuwe logistieke objecten

Intensieve, langdurige samenwerking met onafhankelijke specialisten

Prologis onderzoek en analyse

Onderzoek en analyse

Bij brownfield-ontwikkeling stelt Prologis een alomvattend plan op, dat begint met het selecteren van potentiële locaties. We beschikken als enige partij in de sector over een eigen researchteam, dat scherp is op kansen en ontkiemende trends. We weten precies welke sites geschikt zijn voor welke sectoren, en welke factoren van belang zijn voor de supply chains van de toekomst. Naast analyses van het terrein en de infrastructuur onderzoekt ons team ook het potentieel van de locatie.

Groundbreaking Prologis Venlo DC8

Maatschappelijke rol

Prologis doet zijn best om een goede buur te zijn. Dat betekent onder meer dat we graag samenwerken met en steun geven aan lokale organisaties die zich inspannen voor bijvoorbeeld onderwijs, milieu of sociale doelen.

Door onze financiële en fysieke middelen in te zetten voor het algemeen belang – onderwijs, welzijn en milieu – smeden we langdurige relaties en bieden we de lokale gemeenschap tastbare voordelen.

Erkenning

We zijn trots op de blijken van erkenning die we wereldwijd ontvangen voor onze inspanningen en resultaten op het gebied van duurzaamheid.

NAREIT 2018

National Association of Real Estate Investment Trusts: Industrial Leader in the Light Award, voor zevende jaar op rij

Uit waardering voor de succesvolle duurzaamheidsinspanningen over onze hele portefeuille kende de NAREIT, de Amerikaanse National Association of Real Estate Investment Trusts, Prologis voor het zevende jaar achtereen de hoogste ESG-onderscheiding toe.

Dow Jones Sustainability Indes 2018

Dow Jones Sustainability Indices: Noord-Amerika (elf jaar), Azië-Pacific (vier jaar) en MILA Pacific Alliance (twee jaar)

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) beoordeelde Prologis in 2018 als ‘leader’ in zakelijke duurzaamheid op grond van onze inzet voor duurzaam zakendoen. Op die manier kunnen we klanten, aandeelhouders, medewerkers en lokale gemeenschappen langjarige meerwaarde bieden.

Acht GRESB Green Stars

Acht GRESB Green Stars: Prologis FIBRA sectorleider

De Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) merkte Prologis FIBRA aan als sectorleider, waarbij alle acht de projecten die Prologis inzond met een Green Star werden beoordeeld, de hoogste  GRESB-onderscheiding.

Green Lease Leader: Gold Level

Green Lease Leader: Gold Level

Het Institute for Market Transformation en de Better Buildings Alliance van het Amerikaanse ministerie van energie beloonden Prologis voor zijn krachtige inzet voor hogere energieprestaties en duurzaamheid in vastgoed en best-practice verhuur.