Duurzame uitbreiding van Prologis Park Hamburg-Hausbruch

Kans
Een kleine 30 jaar geleden liet Philips in Hamburg-Hausbruch een fabriek bouwen voor de productie van microchips. Later maakte dochteronderneming NXP Semiconductors korte tijd gebruik van de gebouwen, om in 2010 weer te vertrekken. In 2011 kocht Prologis, dat al twee andere logistieke objecten op de locatie in bezit had, de voormalige Philips-locatie om er een nieuw project te ontwikkelen.

Uitdaging
Toen zich de mogelijkheid aandiende om het bedrijventerrein van Prologis uit te breiden, besloot Prologis een project te ontwikkelen op een voormalig bedrijfsperceel. De locatie bood interessante voordelen voor toekomstige klanten. Het oude gebouw werd gesloopt en het terrein onderging een upgrade alvorens er nieuwe gebouwen konden worden neergezet. Met deze revitalisering creëerde Prologis een fors areaal aan bedrijfsruimte om te voorzien in de inmiddels sterk gestegen logistieke vraag in de regio Hamburg.

Oplossing
Prologis ontwikkelde een logistiek complex van circa 30.000 vierkante meter. Na voltooiing sloot Prologis een huurovereenkomst met een logistieke dienstverlener die het gebouwencomplex nu gebruikt als Europees distributiecentrum voor een grote speler in computergames. Met slechts enkele aanpassingen wist Prologis invulling te geven aan de kritische eisen van de klant.

Momenteel beslaat Prologis Park Hamburg-Hausbruch 181.000 vierkante meter distributieoppervlak. De regio heeft snelle vervoersverbindingen met het centrum van Hamburg en de Altenwerder Container Terminal in de haven van de stad. De locatie is ook rechtstreeks aangesloten op de A7, de noord-zuidas die de regio verbindt met de A1 en daarmee snelle toegang biedt tot het dichtbevolkte Ruhrgebied.

Les
Met haar lokale kennis en professionele ervaring onderkende Prologis de mogelijkheden voor een nieuwe logistieke faciliteit in Hamburg-Hausbruch. Goede verbindingen en nabijheid van een grote consumentenmarkt zijn belangrijk voor succesvol zakendoen en aantrekkelijke huuropbrengsten.

Gerelateerde cases

Bird's-Eye View Prologis Fokker Park

Prologis Fokker Logistics Park: maximale profijt van luchthaventoegang

De ontwikkeling van Prologis Fokker Logistics Park op de luchthaven Schiphol vereiste flinke investeringen in grond en gebouwen, voorheen in gebruik...

Eemhaven DC2 renovatie en parkontwikkeling

Renovatie van aangekocht vastgoed en de ontwikkeling van Prologis Park Eemhaven

De vraag naar logistiek vastgoed in de Benelux is groot. Eemhaven, gelegen in de haven van Rotterdam is een belangrijke markt. De afgelopen jaren...

Pantos Logistics Prologis Park Tilburg

WELL Building Standard™ pilot -Tilburg DC5 Case Study

Prologis streeft ernaar een goed corporate citizen te zijn door haar milieu-impact te minimaliseren, haar werknemers goed te behandelen en de...