Feiten over Prologis Park Waalwijk DC3

  • 26.000 vierkante meter aan perceel
  • 23.500 vierkante meter aan logistieke ruimte
  • 2.000 vierkante meter aan mezzanine
  • 600 vierkante meter aan kantoor
  • 24 docks
Data as of March 31, 2020, for land owned and under option, as well as assets the company owned or had investments in, on a wholly owned basis or through co-investment ventures, properties and development projects.
Waalwijk DC3B

De circulaire Toolbox

Samen met partners DoepelStrijkers en M3E ontwikkelde Prologis een nieuwe manier van werken voor de hele magazijnbouw: de Circulaire Toolbox. Deze legt het verschil uit tussen circulariteit, cradle to cradle (volledig hergebruik) en werken met afbreekbare grondstoffen. Hoe kun je deze opties implementeren in de praktijk en wat houdt een materiaalpaspoort precies in? Deze manier van werken maakt Prologis Park Waalwijk DC3 tot voorbeeld van hoe je circulariteit binnen je gebouw gebruikt. Circulaire eyecatchers? Denk aan het een-op-een hergebruik van de scheidingswanden die afkomstig zijn van een oude tandartspraktijk na een tip van Erik Koremans (New Horizon). Ook is de vloer in het pand vervaardigd van oude visnetten en calcium, een afvalproduct van nabijgelegen waterzuiveringsinstallaties. Het maakte Prologis Park Waalwijk DC3 tot de nieuwe standaard op het gebied van circulair bouwen.

Projectoverzicht

In mei 2020 leverde Prologis een deels built-to-suit en deels speculatief distributiecentrum van circa 26.000 (unit A en B) vierkante meter op. Dit circulaire project is bijzonder, vooral door de snelle ontwikkeling ervan. Het Prologis Park Waalwijk DC3 project startte in april 2019 met slechts een schetstekening en werd al begin mei 2020 opgeleverd. Inclusief de implementatie - van binnen en van buiten - van BREEAM-, WELL- en circulaire normering.

Locatie

Prologis Park Waalwijk DC3 ligt binnen de snelst groeiende logistieke regio's van Nederland, niet ver van hotspots als Rotterdam en Antwerpen (België). Het magazijn meet een oppervlakte van 26.000 vierkante meter.

Gebruik door Tarkett

De huidige huurder van de Prologis Park Waalwijk DC3 Unit A is Tarkett (voorheen DESSO), een toonaangevend bedrijf in duurzame en innovatieve tapijtvloeren dat bekend staat om hun ‘goudgecertificeerde’ tapijten. Dat Tarkett de mogelijkheid werd geboden om een circulair pand te bewonen, werd direct gezien als bonus. Het past perfect bij alle duurzaamheidsdoelstellingen van Tarkett.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid scoort Prologis Park Waalwijk DC3 extreem hoog. Het voldoet aan alle BREEAM- en WELL-gebouwstandaarden, maar zet ook grote stappen op circulair gebied. De integratie van alle drie de systemen kenmerkt Prologis Park Waalwijk DC3 als een bijzonder voorbeeld in de markt.

Welzijn

De focus op het welzijn van de medewerkers in Prologis Park Waalwijk DC3 ligt in lijn met de duurzaamheids- en bedrijfsdoelstellingen voor Prologis. En de ambitie om de normen voor logistieke gebouwen naar een hoger niveau te tillen. Prologis gelooft sterk in een meer mensgerichte benadering van bouwen.

Breathing Tomorrow's Energy

Contact

Vragen over Prologis' circulariteit-projecten of algemene vragen? Neem gerust contact met ons op.

Sander Griffioen, Project Manager Benelux
Tel: +31 (0)6 52868775
E-mail: [email protected]