Prologis Park Eemhaven

Kans
De vraag naar logistiek vastgoed in de Benelux is groot. Eemhaven, gelegen in de haven van Rotterdam is een belangrijke markt. De afgelopen jaren heeft Prologis de portfolio van 7 distributiecentra bij Eemhaven omgevormd tot één park door drie faciliteiten van nabijgelegen plots te kopen en te renoveren.

Uitdaging
Niet al het aangekochte vastgoed voldoet aan onze strikte eisen van onze portfolio. Een aantal van de aangekochte gebouwen waren 15 tot 20 jaar oud en hoewel ze nog lang niet aan het einde van hun levenscyclus waren, vereisten ze verbeteringen om aan de kwaliteitsstandaarden aan te passen die we onze klanten willen bieden.

Oplossing
Onze benadering voor onze distributiecentra in Eemhaven was tweeledig. In de eerste plaats is elk pand gerenoveerd, en hebben we het verouderde onderhoud geüpdatet. Ten tweede hebben we de gebouwen samengevoegd tot één parkconcept. 

Omdat de aangekochte gebouwen nog steeds structureel gezond waren, hebben we gekozen voor een grootschalige upgrade in plaats van volledige herontwikkeling. Op deze manier zorgen we ervoor dat het vastgoed van de hoogste kwaliteit is, zowel functioneel als esthetisch, zonder de milieu-impact van sloop en constructie. We hebben onder andere de dokuitrusting, shelters en gevels hersteld hersteld en poorten en hekwerk vervangen.

Naast de renovatie van afzonderlijke gebouwen hebben we het vastgoed in Eemhaven ontwikkeld tot een Prologis park, waarin 10 ultramoderne distributiefaciliteiten zijn geïntegreerd in een pand dat geschikt is voor gebruik van een groot distributiecentrum. De totale oppervlakte, inclusief kantoren en mezzanine vloeren, is nu ongeveer 151.000 vierkante meter. Alle gebouwen hebben dezelfde look en feel van binnen en van buiten, wat zorgt voor een uniform esthetische uitstaling van het park.

Les
Het vastgoed in Eemhaven was leeg toen we het hadden gekocht, en het park is nu bijna op volle capaciteit. Omdat we al lang eigenaar zijn van de distributiecentra in onze portefeuille, zorgen we voor het hoogste niveau van onderhoud en onderhoud.

Het logistiekparkconcept stelt ons in staat om onze klanten goede flexibiliteit te bieden bij het uitbreiden van hun logistieke activiteiten. Dit voedt op zijn beurt positief de langdurige relaties met onze klanten die wij belangrijk vinden.

Related Cases

Eemhaven DC2 renovation and park development

Prologis Park Eemhaven

The demand for logistics real estate in the Benelux is high. Eemhaven, located in the Port of Rotterdam, is a key market. Over the past few years,...

Prologis Park Moissy 2

Sustainable Values Applied to New Development–Moissy 2

Because we focus on sustainability, brownfield developments play a major role in the Prologis portfolio. These developments create new space with...

Hamburg Hausbruch DC2

Sustainable Extension of Prologis Park Hamburg-Hausbruch

Almost 30 years ago, a facility in Hamburg-Hausbruch was built for the microchip manufacturer Philips. The Philips subsidiary NXP Semiconductors later...