Projectontwikkeling

Behalve een portefeuille hoogwaardige, goedgelegen logistieke faciliteiten beschikt Prologis over uitgebreide expertise in het ontwikkelen van nieuwe gebouwen die zijn afgestemd op de vaak specifieke wensen van de klant. Onze projectmanagementdiensten bestaan bijvoorbeeld uit een compleet gamma aan relevante disciplines – van locatie-analyse en ontwerp tot en met bouw en overdracht. We zoeken zelf naar nieuwe ontwikkelingslocaties, waardoor we onze klanten opties voor groei op langere termijn kunnen bieden. Met ons brede portfolio, slagvaardig personeel en de expertise van ons eigen researchteam begrijpen wij de sector en de markten als geen ander – van toplocaties tot nieuwe trends, en van duurzaamheidsaspecten tot e-commerce.

Duurzaam ontwikkelen

Als wereldwijd leider in industrieel vastgoed staat de zorg voor het milieu hoog op onze agenda. BREEAM-accreditatie is standaard voor al onze ontwikkelingsprojecten en we lopen voorop met de toepassing van nieuwe duurzaamheidsconcepten. We ontwerpen onze logistieke vastgoedfaciliteiten zodanig dat we rekening houden met de omgeving, het beperken van de impact op de ecologie en het zo efficiënt maken van het energieverbruik. We werken met afgestemde duurzaamheidsrichtlijnen – water efficiënte groenvoorzieningen, lichtkoepels, zonnepanelen, recycling – om CO2-uitstoot te beperken en de energierekening en algehele bedrijfskosten van de klant omlaag te brengen.

Prologis Park Eindhoven DC2, Nederland
Eindhoven DC2, fases I & II

Eindhoven DC2, fases I & II

Eindhoven, Nederland

Eindhoven DC2 omvat twee fases. De eerste behelst 28.000 vierkante meter en werd in 2016 voltooid. Het is een geavanceerde logistieke bedrijfsruimte...

Prologis Park Venlo DC6, Nederland
Venlo DC6, fase II

Venlo DC6, fase II

Sevenum, Nederland

Venlo DC6 beslaat twee units van elk 18.300 vierkante meter en nog eens twee units van dezelfde grootte zijn in aanbouw. Het terrein ligt op Prologis...

Prologis Park Tilburg DC4, Nederland
Tilburg DC4, fase III

Tilburg DC4, fase III

Tilburg, Nederland

Prologis Park Tilburg ligt op het grote bedrijventerrein park Vossenberg West II en omvat 13 hectare land. De locatie biedt mogelijkheden voor de bouw...

Prologis Research

Met onze eigen researchafdeling hebben we heldere kijk op de kansen van vandaag en de uitdagingen van morgen. Prologis Research combineert informatie uit de eigen databases met inzichten uit de dagelijkse contact met gezaghebbende experts uit de maakindustrie en distributiewereld. Op basis hiervan bieden we onze klanten efficiënte distributieoplossingen.

We analyseren relevante trends, zoals digitalisering, herschikking van de supply chain, de snelle groei van e-commerce, en vertalen die naar de impact dat dit heeft op onze klanten en de sector. Wilt u meer weten over toplocaties in Europa en huurmogelijkheden, lees dan onze recente onderzoeksverslagen.

Lees meer
Prologis Research customer growth strategies
Customer Growth Strategies: de meest gewilde logistieke locaties van Europa

Customer Growth Strategies: de meest gewilde logistieke locaties van Europa

Uitbreiding logistieke vastgoednetwerken

De Europese logistiekmarkt verandert in hoog tempo. Supply chains worden heringericht, economieën expanderen en e-commerce groeit razendsnel. Hoe reageren beslissers daarop?

Prologis Research sterke groei huurmarkt
Sterke groei huurmarkt zet door bij historisch lage leegstand

Sterke groei huurmarkt zet door bij historisch lage leegstand

De Prologis Logistics Rent Index
De Prologis Logistics Rent Index onderzoekt trends in de netto effectieve huurprijzen in 60 landen in de vijf...