De haven van Antwerpen is een van de belangrijkste motoren van de Belgische economie en is een knooppunt voor overslag en transport van droge bulkgoederen, vracht, chemicaliën en olieproducten. Het is de tweede vrachthaven van Europa en een van de belangrijkste logistieke centra in de wereld. De corridor Antwerpen–Brussel is daarmee een essentiële schakel van de Europese E19, die van Amsterdam naar Parijs loopt.

In en rond de haven van Antwerpen zijn een aantal belangrijke activiteiten geconcentreerd, zoals de diamantindustrie, chemische industrie en olieraffinage. Antwerpen ligt aan de Schelde, op 80 kilometer van de Noordzee en sluit aan op een uitgebreid binnenvaartnetwerk dat tot in het hart van Europa reikt.

België telt 11 miljoen inwoners en heeft een hoogontwikkelde industriële, stedelijke economie, met een sterke handelsoriëntatie. De hoofdstad Brussel heeft het grootste aantal inwoners, terwijl Antwerpen de grootste stad van Vlaanderen is. België beschikt over een fijnmazig netwerk van spoorlijnen, snelwegen, kanalen en andere vaarwegen, waarmee het een aantrekkelijke locatie is voor industrieel vastgoed, distributiecentra en andere opslagvoorzieningen.

Prologis heeft diverse warehouses en industriële vastgoedobjecten in bezit langs de corridor Antwerpen-Brussel.

 

Landkaart

Uitgelichte object

Prologis Park Boom DC2
Prologis Park Boom DC2 met 50.000 m²

Prologis Park Boom DC2 met 50.000 m²

Boom, België

Op Prologis Park Boom kan ongeveer 50.000 worden ontwikkeld. Het build-to-suit-complex wordt gebouwd op een perceel van 7,8 hectare.

Contactpersoon