De haven van Antwerpen is een van de belangrijkste motoren van de Belgische economie en is een knooppunt voor overslag en transport van droge bulkgoederen, vracht, chemicaliën en olieproducten. Het is de tweede vrachthaven van Europa en een van de belangrijkste logistieke centra in de wereld. De corridor Antwerpen–Brussel is daarmee een essentiële schakel van de Europese E19, die van Amsterdam naar Parijs loopt.

In en rond de haven van Antwerpen zijn een aantal belangrijke activiteiten geconcentreerd, zoals de diamantindustrie, chemische industrie en olieraffinage. Antwerpen ligt aan de Schelde, op 80 kilometer van de Noordzee en sluit aan op een uitgebreid binnenvaartnetwerk dat tot in het hart van Europa reikt.

België telt 11 miljoen inwoners en heeft een hoogontwikkelde industriële, stedelijke economie, met een sterke handelsoriëntatie. De hoofdstad Brussel heeft het grootste aantal inwoners, terwijl Antwerpen de grootste stad van Vlaanderen is. België beschikt over een fijnmazig netwerk van spoorlijnen, snelwegen, kanalen en andere vaarwegen, waarmee het een aantrekkelijke locatie is voor industrieel vastgoed, distributiecentra en andere opslagvoorzieningen.

Prologis heeft diverse warehouses en industriële vastgoedobjecten in bezit langs de corridor Antwerpen-Brussel.

 

Landkaart

Prologis Antwerpen–Brussel, België, Europa

Uitgelichte objecten

Prologis Park Willebroek DC1, België

Willebroek DC1

Willebroek-Zuid, België

Het distributiecentrum ligt direct aan het Zeekanaal Brussel-Schelde, dat de haven van Antwerpen verbindt met Brussel en alle bedrijventerreinen...

Boom DC2, België

Boom DC2

Antwerp, België

Boom DC2 is een build-to-suit locatie die volgens specifieke gebruikerseisen is opgezet. Dit state-of-the-art project wordt ontwikkeld op een terrein...

Contactpersoon