De oude universiteitsstad Luik speelt een centrale rol in de 21e-eeuwse Europese economie. De stad zelf telt 200.000 inwoners; voor de conglomeratie Luik zijn het er zo’n 600.000. Mede dankzij de hoogopgeleide bevolking hebben zich een aantal vooraanstaande biotechnologische en ICT-bedrijven in de stad gevestigd. Luik is via de E313 en het Albertkanaal verbonden met Antwerpen. Deze corridor is een belangrijke logistieke ader.

Met zijn ligging aan de Maas is Luik qua activiteiten de derde Europese binnenhaven. Trilogiport, een in 2015 geopend multimodaal platform dat water-, spoor- en wegverbindingen samenbrengt, versterkt de positie van de regio als belangrijke logistieke en distributiehub. Een netwerk van snelwegen, vracht- en hogesnelheidsspoorlijnen staat garant voor snel en efficiënt vervoer van goederen en mensen.

Luik beschikt daarnaast over een belangrijke vrachtluchthaven op ruwweg een uur rijden van grote bevolkingscentra als het Ruhr-gebied en Brussel. Een uitgebreid netwerk van opslag- en distributiecentra en industrieel vastgoed zorgt voor efficiënt multimodaal transport van goederen door de regio.

Prologis exploiteert industriële vastgoedobjecten en distributiecentra in de corridor Antwerpen-Luik.

Landkaart

Uitgelichte objecten

Prologis Liège DC1, België
Liège DC1

Liège DC1

Herstal, België

Skechers is een wereldwijde leider op het gebied van sport- en lifestyle-schoenen, en al jaren klant van Prologis.

Prologis Park Tongeren, Belgium
Prologis Park Tongeren met 19.800 Vierkante Meter

Prologis Park Tongeren met 19.800 Vierkante Meter

Tongeren, België

Prologis Park Tongeren bestaat uit twee gebouwen op het industrieel park Tongeren-Oost tussen Antwerpen en Luik. Er kan nog een built-to-suit...

Contactpersoon