Utrecht, gelegen in het hart van Nederland, is een belangrijk handelscentrum. Door zijn ligging is de stad een druk knooppunt van zowel spoorwegen als snelwegen. Utrecht heeft uitstekende transportverbindingen met Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Maastricht, en ook met België en Duitsland.

Met 340.000 inwoners is Utrecht de vierde stad van Nederland en het groeit in hoog tempo door. Utrecht was tot ruwweg 1600 de belangrijkste stad van het land, toen het werd ingehaald door Amsterdam als belangrijkste handels- en cultuurcentrum en dichtstbevolkte stad. De provincie Utrecht, de kleinste provincie qua oppervlak, telt bijna 1,3 miljoen inwoners.

De Utrechtse economie wordt gedragen door een aantal kernsectoren, zoals transport en logistiek, financiële dienstverlening en technologie. Utrecht is thuisstad van NS en van ProRail, de organisatie die verantwoordelijk is voor aanleg, beheer en onderhoud van het landelijk spoorwegnet. Verder vinden we in Utrecht het hoofdkantoor van Rabobank, wereldwijd toongevend in de financiering van voedings- en landbouwbedrijven, en een grote vestiging van Oracle.

Prologis exploiteert industrieel vastgoed en warehouses in de regio Utrecht.

 

Landkaart

Uitgelichte object

Prologis Park Utrecht, Nederland
Utrecht DC2

Utrecht DC2

Utrecht, Nederland

Prologis Park Utrecht ligt aan een strategisch knooppunt van snelwegen in het centrum van het land.

Contactpersoon