2020 Prologis Logistics Rent Index: Veerkracht wijst op aanhoudende groei en vraag

De Prologis Logistics Rent Index onderzoekt sinds 2015 trends in netto effectieve huurprijzen in belangrijke logistieke vastgoedmarkten in Noord-Amerika, Europa, Azië en Latijns-Amerika. Deze index kijkt vooral naar gerealiseerde huren (inclusief eventuele kortingen) voor logistieke faciliteiten.

De gegevens in de Prologis Rent Index zijn gebaseerd op onze wereldwijde portefeuille en onze lokale kennis van tarieven op de markten waarin we actief zijn. De huurprijzen op regionaal en mondiaal niveau zijn gewogen gemiddelden, gebaseerd op geschatte marktomzet.

Dirk Sosef, Vice President Research & Strategy, Europa: “In 2020 zijn de netto effectieve huurprijzen met 0,3% per jaar gegroeid. Toegenomen e-commerce, herbeoordelingen van voorraadniveaus en een grotere behoefte aan marktintroductiesnelheid hebben structureel tot meer vraag geleid. Over het algemeen hebben industrieën die essentiële goederen leveren ook gezorgd voor toegenomen vraag, wat het belang van de sector en toeleveringsketen onderstreept. We verwachten dat de groei, in combinatie met een gezonde vraag, in 2021 zal blijven toenemen op de Europese markten.’’

Lees hier het volledige onderzoek.

 

Related Features