Prologis breidt zijn Britse samenwerkingen uit met de stichting tegen klimaatverandering 'Cool Earth' en het duurzaamheidscertificaat 'The Planet Mark' naar de Europese markt, als onderdeel van een vooruitstrevend initiatief om de CO2-uitstoot van alle nieuwe logistieke gebouwen te meten en te verminderen. In het kader van het programma zal Prologis samen met Cool Earth de bescherming van het regenwoud financieren en de onvermijdelijke CO2-uitstoot beperken in nieuwe ontwikkelingen in Europa. Op deze manier beschermen zij een gebied van het regenwoud dat 31 keer groter is dan de omvang van elk gebouw.

In het Verenigd Koninkrijk was Prologis het eerste industriële bedrijf dat in 2008 een CO2-reductieprogramma introduceerde. In de afgelopen 12 jaar zijn 55 ontwikkelingen van Prologis gecertificeerd door de Planet Mark, met een totale reductie van bijna 300.000 ton CO₂ als resultaat.

Ben Bannatyne, president Prologis Europa : "Prologis is in het Verenigd Koninkrijk een pionier geweest in het verminderen van de ‘whole-life’ koolstofuitstoot en in het bijzonder de ‘embodied’ koolstof, die wordt uitgestoten tijdens de bouw van een nieuw gebouw. ‘Embodied’ koolstof kan worden gereduceerd door een goed ontwerp, maar kan niet volledig worden geëlimineerd. In samenwerking met Cool Earth en The Planet Mark zijn we in het Verenigd Koninkrijk veel verder gegaan dan het beperken van de onvermijdelijke koolstofuitstoot. We hebben we al bijgedragen aan de bescherming van 5.058 hectare regenwoud in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea. Dit is gelijk aan 50 vierkante kilometer, oftewel de helft van de omvang van de hoofdstad van Luxemburg. Nu we het initiatief hebben uitgebreid naar het Europese vasteland, zien we een enorm potentieel om een nog grotere bijdrage te leveren aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en om meer hulp te bieden aan de ontwikkeling van duurzame gemeenschappen in het regenwoud".

Door te werken met Cool Earth ondersteunt Prologis de mensen die in het regenwoud leven en beschermt het de bomen waar we wereldwijd op vertrouwen om koolstof op te slaan, zoet water te produceren en diverse soorten planten en dieren te beschermen. Prologis helpt nu al gemeenschappen in het regenwoud om 3,5 miljoen ton kooldioxide op te slaan door 3,2 miljoen bomen te beschermen en zo een geschatte 600.000 ton kooldioxide-uitstoot te compenseren. Als onderdeel van dit partnerschap heeft het bedrijf ook 7.500 leerlingen opgeleid op scholen in de buurt van zijn logistieke parken door middel van duurzaamheidsworkshops. Deze workshops worden door The Eden Project gratis aangeboden aan lokale scholen en zijn bedoeld om kinderen te helpen begrijpen welke belangrijke rol zij kunnen spelen bij de bescherming van de planeet.

"We doen de donatie aan Cool Earth bij het begin van elk nieuw ontwikkelingsproject, juist omdat het regenwoud zo kwetsbaar is, en we zo het behoud van dit ecosysteem in een zo vroeg mogelijk stadium willen ondersteunen", voegt hij eraan toe.

Terwijl de bescherming van gemeenschappen in het regenwoud op het eerste gezicht ver af lijkt te staan van Europees logistiek vastgoed, zegt Bannatyne dat we allemaal onze rol moeten spelen in het behouden van het regenwoud. "Het ondersteunen van de lokale bevolking is de slimste en meest positieve manier om het regenwoud te beschermen. Regenwoudbomen sluiten een kwart van de koolstofuitstoot in de wereld in en beschermen meer dan zes miljoen planten- en diersoorten, die een essentieel ecosysteem vormen dat cruciaal is voor ons voortbestaan. Ons partnerschap met Cool Earth stelt ons in staat om te laten zien dat we een robuuste, wetenschappelijk onderbouwde aanpak hebben om de klimaatverandering te beperken, waarvan is aangetoond dat het grote voordelen heeft voor de samenleving, de cultuur en de biodiversiteit".

Prologis doet de aankondiging op Wereldmilieudag (5 juni 2020) als onderdeel van de doelstelling om de duurzaamheidsnormen in de hele Europese industriële vastgoedsector te verhogen en de Decade of Action*-campagne van de Verenigde Naties te ondersteunen.

Matthew Owen, directeur van de stichting tegen klimaatverandering, Cool Earth : "Prologis heeft een krachtige bijdrage geleverd aan duurzame ontwikkeling door de CO2-uitstoot van haar gebouwen te meten en te verminderen. En ze zullen dit blijven doen in de toekomst. Geen enkele andere ontwikkelaar is zo ver gegaan.”

"Dit is de “Decade of Action”, waarbij elke instelling en elk individu moet bijdragen aan de samenleving, het aanpakken van de klimaatverandering en het omkeren van het verlies aan biodiversiteit. Om een kans te hebben om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C, moeten we de koolstofuitstoot tegen 2030 met 50 procent verminderen. Dit jaar moet een decennium van ambitieuze maatregelen worden ingeluid om deze mondiale doelstellingen in 2030 te verwezenlijken" vervolgt Matthew Owen.

Steve Malkin, CEO van Planet First en oprichter van The Planet Mark : "Prologis toont leiderschap met haar toewijding aan duurzaamheid en helpt de normen in de hele industrie te verleggen. We hopen dat anderen het voorbeeld van Prologis zullen volgen, zodat we in de komende 10 jaar deze wereld, ons huis en onze beschaving, gelukkiger, veiliger en duurzamer kunnen maken".

Ouder artikel
Vijfde uitgave: Veranderde supply chains genereren nieuwe vraag
Nieuwer artikel
Met aandacht voor de basis wint Prologis de Best European Developer Brand Award

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.