Prologis koopt 51.000 vierkante meter in Moerdijk

DC6 Prologis Park Moerdijk

AMSTERDAM (7 november 2018) - Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed kondigt vandaag dat het in Moerdijk een hoogwaardig distributiecentrum heeft verworven met een oppervlak van 51.000 vierkante meter. Het gebouw wordt in zijn geheel verhuurd aan een internationale retailer.

Het DC ligt in de logistieke hotspot Moerdijk, in de directe nabijheid van de zee- en binnenvaartterminal, en is volledig verhuurd aan een bestaande klant van Prologis. Het gebouw, genaamd DC6, is in twee fases gebouwd: het eerste deel in 2000 en vrij recentelijk, in 2017, een forse uitbreiding. De oudere delen van het gebouw (ca. 30.000 vierkante meter) worden ingrijpend gerenoveerd en uitgerust met onder meer LED-verlichting, een nieuwe voorgevel en een modern dak, met het oog op energiebesparing. De renovatie is onderdeel van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Prologis.

Prologis had op Prologis Park Moerdijk al vijf distributiegebouwen in eigendom. Met de nieuwe aankoop beslaat Prologis Park Moerdijk nu 202.000 vierkante meter state-of-the-art bedrijfsruimte. Sander Breugelmans, Vice President Market Officer van Prologis Benelux, licht toe: “Moerdijk en de grotere regio Rotterdam blijven veelgevraagd voor logistieke diensten. We blijven daarom alert op build-to-suit-ontwikkeling, maar ook op acquisitiekansen van bestaande gebouwen op strategische logistieke hubs, zeker wanneer we daar toegevoegde waarde kunnen bieden. We zijn dan ook blij met de aanschaf van dit nieuwe gebouw, waarmee we onze klanten in Moerdijk nog meer flexibele schalingsmogelijkheden kunnen bieden.”

Prologis European Logistics Fund (PELF) is de aankopende partij. Prologis werd geadviseerd door XO Property Partners en Clifford Chance.

Prologis is een vooraanstaand dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 30 september 2018 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.