Prologis en de gemeente Waalwijk hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een nieuw logistiek park. We beschikken momenteel in Waalwijk over een distributieterrein van 60.000 vierkante meter en willen daar stapsgewijs nog eens 150.000 vierkante meter aan toevoegen. Dat betekent dat het hele complex over enkele jaren 210.000 vierkante meter zal beslaan.

De logistieke parken van Prologis bestaan doorgaans uit meerdere gebouwen die in verschillende zelfstandige units kunnen worden opgedeeld. De parken liggen op strategisch aantrekkelijke locaties, met optimale verkeersverbindingen, en zijn in de meeste gevallen op 24-uursbasis operationeel, zeven dagen per week. Het logistiek parkconcept stelt ons in staat onze klanten maximale flexibiliteit te bieden wanneer ze hun logistieke capaciteit willen uitbreiden. Het is voor ons een manier om de voor ons zo belangrijke langetermijnrelaties op te bouwen.

Met de uitbreiding in Waalwijk kan Prologis inspelen op de grote vraag van Nederlandse en internationale klanten. De regio is een van de snelst groeiende logistieke hotspots in Nederland, dicht aan de A59, en op korte afstand bij de havens van Antwerpen en Rotterdam, beide belangrijke logistieke hubs.

Prologis implementeert haar logistiek parkconcept ook op andere locaties:

  • Prologis heeft 150.000 vierkante meter terrein verworven in Tilburg. Hier gaan we een logistiek complex bouwen van circa 90.000 vierkante meter. Daarmee bestrijkt Prologis Park Tilburg straks een oppervlak van zo’n 365.000 vierkante meter. We hebben al een huurovereenkomst getekend met het Koreaanse Pantos Logistics voor een built-to-suit-gebouw van 28.000 vierkante meter. De nieuwbouw is naar verwachting medio 2018 gereed.
  • Prologis gaat het Fokker Logistics Park in Amsterdam uitbreiden tot 120.000 vierkante meter. We hebben op dit complex Fokker DC6 aangekocht, met een oppervlak van ongeveer 2.400 vierkante meter.
  • In Eindhoven ontwikkelt Prologis een distributiecentrum van 40.000 vierkante meter. Huurder wordt XPO Logistics, een jarenlange klant die hiermee zijn aanwezigheid in Eindhoven verdubbelt. Naar verwachting is de bouw midden 2018 voltooid.

De portefeuille van Prologis in de Benelux-landen omvat circa 2 miljoen vierkante meter logistieke bedrijfsruimte (status 30 september 2017).

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.