De standaard voor logistiek vastgoed is aan het veranderen. Een belangrijke overweging is tegenwoordig hoe bij het ontwerp van de werkruimte in een distributieruimte rekening kan worden gehouden met  hoe het de gezondheid en het welzijn van werknemers positief zal beïnvloeden. In feite ontvouwt zich een geheel nieuwe filosofie over het creëren van gezondheid bevorderende logistieke werkruimte.

Verder kijken dan alleen het bieden van een werkomgeving en dus kijken naar steeds hogere normen voor het welzijn van het personeel, dát is wat onze klanten steeds meer eisen.  Bij Prologis verkennen we voortdurend nieuwe manieren om aan deze normen te voldoen (en deze te verhogen), daarom doen we regelmatig pilots met precies dit als doel.

Bij Prologis Tilburg DC5, een hightech distributiecentrum op industrieterrein Vossenberg West II, zijn we goed op weg met een boeiende pilot – het distributiecentrum wordt gecertificeerd met de WELL Building Standard™. Een van de WELL-criteria is het verzorgen van toegang tot kraandrinkwater voor het personeel. Dit aspect zorgde voor een initiatief dat leidde tot een samenwerking met 'Join the Pipe'.

 

Join the Pipe - thank you

 

Deze Nederlandse organisatie wil 'de langste waterleiding ter wereld' bouwen. Lang genoeg zodat iedereen, overal toegang heeft tot schoon drinkwater  en in het bijzonder, toegang tot leidingwater. Join the Pipe biedt toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden en draagt bij aan het vergroten van het bewustzijn over de milieu-impact van gebottelde waterproductie en afval.

De pilot met Join the Pipe heeft ervoor gezorgd dat inmiddels drie tapwaterinstallaties in Tilburg DC5 zijn geïnstalleerd. De kranen staan centraal op de mezzaninevloer, op redelijke afstand van elkaar. Een extra watertapstation is geïnstalleerd op het recreatiegebied buiten. Niet alleen de medewerkers profiteren hiervan, want met de verkoop van deze installaties is Join the Pipe in staat om lokale waterprojecten in Afrika te ondersteunen.

WELL Building feature - narrowcasting

De Join The Pipe-waterkranen stimuleren de consumptie van leidingwater en verminderen de afhankelijkheid van fleswater. Arthur van Kooij, Head of Project Management Prologis Noord-Europa vertelt: “We zijn zeer verheugd om dit WELL-criterium in Tilburg toe te passen. Hiermee zijn we een stap dichter bij het behalen van de WELL Building Standard™ -certificering. Net zo belangrijk is dat elk kraanwaterstation dat we plaatsen verbonden is met een waterbeheerproject in een ontwikkelingsland. Het is een win-winsituatie. Goed voor de mensen, goed voor de planeet."

De WELL Building pilot in Tilburg is de eerste in zijn soort. Prologis onderzoekt momenteel manieren om de opgedane ervaringen voor andere ontwikkelingen in de Benelux, en daarbuiten, toe te passen. 

Investeren in de WELL Building Standard™ en alle elementen die hieraan verbonden zijn, zoals Join the Pipe, maken deel uit van ons continue streven naar duurzame ontwikkeling. Wilt u meer weten over ons Join the Pipe-initiatief of over andere duurzame ontwikkelingen, neem dan contact op met Arthur van Kooij, Head of Project Management Noord-Europa voor Prologis.

Lees meer over duurzaam ontwikkelen bij Prologis.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.