Uitbreiding logistieke vastgoednetwerken
De Europese logistiekmarkt verandert snel. Supply chains worden heringericht, economieën expanderen en e-commerce groeit razendsnel. Hoe reageren beslissers daarop?

In een enquête bevroegen Prologis Research en eyefortransport beslissers uit de Europese logistieke sector over de ontwikkeling van nieuwe vastgoedlocaties. Het onderzoek brengt de belangrijkste criteria voor de locatiekeuze in kaart en benoemt de huidige Europese logistieke hotspots. De enquête laat ook trendverschillen zien tussen nu en de afgelopen drie jaar.

De top 5 van de Europese toplocaties liggen allemaal in de Benelux. De gebruikers roemen ze om de goede infrastructuur en de korte afstanden tot klanten en leveranciers. Venlo, aan de grens met Duitsland, is met afstand Europa’s meest gewilde locatie.

Uit ander onderzoek van Prologis blijkt dat nabijheid van de consument essentieel is bij de keuze van een Europese locatie. We zien dat grote bevolkingscentra met de hoogste consumptie steeds belangrijker worden. Het belang van de totale kosten is daarbij relatief gering. En het belang van de factor arbeid – in termen van nabijheid, denk aan West-Europa en vooral Nederland, of in termen van kosten, denk aan Polen – neemt toe.

Lees de volledige whitepaper. 

Heeft u vragen over onze researchrapporten? Neem dan contact op met Dirk Sosef, vice president research and strategy, Prologis Europe: [email protected].

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.