Prologis Park Tilburg DC5 in cijfers

34.524

vierkante meter perceelgrootte

22.894

vierkante meter logistieke gebruiksruimte

1.867

vierkante meter mezzanine

1.042

vierkante meter kantoren

23

docks

Prologis Park Tilburg DC5

WELL Gold-certificering

De aangepaste WELL Building Standard voor logistieke gebouwen kijkt vooral naar een prettige, gezonde werkomgeving. Het certificeringsproces voor WELL Gold is complex en tijdrovend. Het gebouw moet voldoen aan alle reguliere WELL-eisen en aan minstens 40 procent van de optimalisatiefuncties.

Erkende WELL-beoordelaars waren drie dagen op locatie om het gebouw, in vol bedrijf, door te lichten. Deze strenge prestatie-georiënteerde beoordeling maakt de certificering door het IWBI tot een gezaghebbend kwaliteitskeurmerk.

WELL Building feature - planten

WELL Platinum-certificering

Na de introductie van de WELL Building Standard version 1 voor binnen het logistiek vastgoed heeft Prologis nu ook de WELL version 2 toegepast. Warehouses met de WELL Building version 1 beschikken over zeven afzonderlijke concepten die garant staan voor een gezonde en prettige werkomgeving. De WELL Building-versie 2 gaat een paar stappen verder met maar liefst negen features. Ter optimalisatie werd het concept ‘comfort’ gesplitst in de onderdelen ‘akoestisch-’ en ‘thermisch comfort’ en zijn er twee nieuwe categorieën toegevoegd: ‘materials’ en ‘community’.

Na het eerste pilotproject heeft Prologis veel WELL-features opgenomen in haar standaard. Inmiddels heeft Prologis Benelux circa 265.000m2 gerealiseerd volgens deze nieuwe norm. Naar verwachting worden er dus ook meer vierkante meters gecertificeerd door het IWBI.

Het project (Prologis Park Tilburg DC5)

In mei 2018 leverde Prologis DC5 op, een build-to-suit logistiek gebouw van 25.803 vierkante meter voor Pantos Logistics in Tilburg. Het distributiecentrum heeft het WELL Certificaat Gold behaald in mei 2019. Hiermee creëerden we een prettige en gezonde werkomgeving. Pantos kan hiermee belangrijke meerwaarde bieden aan haar werknemers, die uiteindelijk van cruciaal belang zijn voor het succes van het bedrijf.

Bekijk wat WELL wil (Prologis Park Tilburg DC5)

Wilt u graag nader kennismaken met ons WELL-project? Met onze 3D-animatie kunt u Prologis Park Tilburg DC5 van nabij ervaren en meer te weten komen over het gebouw en de WELL Building Standard.

  

Het project (Prologis Park Nieuwegein DC2)

Met Prologis Park Nieuwegein creëerde Prologis een build-to-suit logistiek gebouw in dé logistieke hotspot van Nederland. Met het onlangs behaalde WELL Certificaat Platinum behoort het distributiecentrum (DC2) binnen de mondiale industriële logistiek tot de voorlopers op het gebied van prettige en gezonde werkomgevingen. Met deze certificering biedt Prologis hoofdbewoner HEMA en haar werknemers een belangrijke meerwaarde in de uitoefening van hun beroep en daarmee het succes van het bekende bedrijf.

Partnerships

Als vooraanstaand ontwikkelingsbedrijf willen we de normen voor onze distributiecentra verhogen. We werken nauw samen met ervaren specialisten om WELL aan te passen en te promoten voor logistiek vastgoed. WELL-voorzieningen in onze gebouwen kunnen een onderscheidende factor zijn bij het werven van logistiek personeel. Een aantrekkelijke werkomgeving helpt bij het vinden en behouden van gekwalificeerde medewerkers.

Prologis ParkLife Wellbeing

Interview met Doepelstrijkers

Dankzij samenwerking met het gerenommeerde ontwerpbureau DoepelStrijkers bevat het distributiecentrum nu diverse groene zones, die de beleving van de werkomgeving ten goede komen. Een reflecterend paneel verbindt de gevel met de binnenmuren. De buitennatuur wordt in het paneel weerspiegeld, wat zorgt voor een verbinding tussen de medewerkers en de natuurlijke omgeving.

WELL Building feature - narrowcasting

Interview met M3E

Samen met M3E, adviesbureau voor onder meer duurzaamheid, installeerde Prologis waterkranen voor vers, gefilterd drinkwater voor de magazijnmedewerkers. Een geavanceerd ventilatiesysteem, emissiearme materialen en biodynamische verlichting zorgen voor een gezonde werkplek.

Contact

Vragen over Prologis WELL-projecten of algemene vragen over WELL-normen voor logistieke werkomgevingen? Neem gerust contact met ons op.

Arthur van Kooij, VP, Head of Project Management Northern Europe

Arthur van Kooij

VP, Head of Project Management Northern Europe

Email: [email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.