Intentieverklaring

We streven ernaar als onderneming een goed maatschappelijk burger te zijn, door onze impact op het milieu te minimaliseren en de resultaten voor onze stakeholders te maximaliseren.

Onze vijf duurzaamheidsdoelen

1

Aanbieden van toonaangevend, energiezuinig logistiek vastgoed dat de bedrijfskosten van onze klanten verlaagt en tegelijk een duurzame bijdrage levert aan onze gemeenschap.

2

Erkende normen voor duurzame ontwikkeling volgen of overtreffen met projecten die onze klanten efficiënter laten opereren en de gemeenschap op een milieuvriendelijker manier laat bloeien.

3

Medewerkers in al onze kantoren aansporen tot verantwoorde omgang met energie, water en afval, en zo onze bedrijfskosten en milieu-impact beperken.

4

Samenwerken met lokale organisaties ter ondersteuning van ecologische, educatieve en maatschappelijke initiatieven.

5

Leveranciers bewegen tot naleving van onze gedragscode voor leveranciers (Supplier Code of Conduct).

Duurzaamheidscijfers

Gegevens per 31 december 2018

Duurzaamheid meten met BREEAM®

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van alles wat we doen bij Prologis. Het is ons doel duurzaamheid te integreren in het ontwerp, de implementatie en de operatie van onze gebouwen. Om de duurzaamheidsprestaties van het gebouw te meten en te certificeren, past Prologis de BREEAM-beoordelingsmethode toe. Dit is een gevestigde methode voor het beoordelen, waarderen en certificeren van de duurzaamheid van gebouwen.

 

IMPACT Day 2017 in Amsterdam

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We  dragen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ook uit in de gemeenschappen waarin we werken. Prologis is daarin actief op het gebied van fondsenwerving en vrijwilligersactiviteiten.

Waterzuivering Prologis Waalwijk DC1

Rapportage

We hanteren de GRI Sustainability Reporting Guidelines en de Construction and Real Estate (CRE) Sector Disclosures voor al onze duurzaamheidsverslaglegging.

Prologis park Osaka
2019 ESG Impact Report

2019 ESG Impact Report

Het 2019 ESG Report beschrijft de prestaties en relevante initiatieven die onze vooruitgang in de richting van onze ESG-doelen hebben bevorderd.

2018 ESG Impact Report
2018 ESG Impact Report

2018 ESG Impact Report

Het 2018 ESG Report weerspiegelt de toewijding tot zorg voor het milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid en corporate governance.