Apex Global Logistics (NL) heeft een langdurige huurovereenkomst getekend met Prologis voor Prologis Park Waalwijk DC2BC van 38.000 vierkante meter. Met dit goed uitgeruste, nieuw gebouwde magazijn op een strategische locatie (multimodaal vervoersknooppunt), is Apex in staat om uit te breiden en haar klanten ongeëvenaarde kwaliteit, waarde en groei te bieden. Het state-of-the-art volledig elektrische magazijn is ontwikkeld met een sterke focus op welzijn, gezondheid, ecologie, duurzaamheid, kwaliteit, flexibiliteit en uitstraling, waarvoor het magazijn naar verwachting een BREEAM Excellent certificaat zal ontvangen. 

Flexibiliteit is essentieel

Met hun hoofdkantoor gevestigd in Singapore, biedt Apex klanten over de hele wereld een breed scala aan logistieke diensten, waaronder luchtvracht, zeetransport, magazijnbeheer, douane-expeditie, supplychainmanagement en andere waarde toevoegende diensten, aan een verscheidenheid aan klanten. Door het tekenen van een langdurige huurovereenkomst met Prologis op Prologis Park Waalwijk DC2BC, kan het bedrijf zijn wereldwijde aanwezigheid en netwerk uitbreiden om de wensen van hun klanten optimaal tegemoet te komen. 

Kelly Liu, Vice President Europe bij Apex Global Logistics (NL) B.V.: "De nieuwe Waalwijk faciliteit is het perfecte warehouse voor ons, zowel voor de strategische locatie als de hoge kwaliteit en voorzieningen. De flexibiliteit van Prologis is van grote waarde voor ons en laat zien dat we echt op hen kunnen leunen als partner. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

Duurzaamheid en welzijn

Prologis Park Waalwijk DC2BC is een modern, goed uitgerust magazijn met een uiterst strategische ligging door uitstekende vervoersverbindingen via auto- en waterwegen. Het warehouse van 38.000 vierkante meter is ontwikkeld met welzijn, gezondheid, ecologie, duurzaamheid, kwaliteit, flexibiliteit en design als belangrijkste aandachtspunten. Daarom is het volledig elektrische warehouse uitgerust met zonnepanelen op het dak met on-site laadstations voor elektrische auto's en fietsen. Voor een gezonde werkomgeving beschikt het warehouse over een optimale hoeveelheid daglicht. Er is LED-verlichting en de biodiversiteit wordt ondersteund door natuurinclusieve landschapsarchitectuur. Met deze focus op duurzaamheid en welzijn behaalde Prologis een WELL-certificaat en streeft het naar een BREEAM-certificaat met een 'Excellent'-beoordeling of zelfs hoger. Apex Logistics neemt het warehouse per direct in gebruik en zal verschillende diensten van het Prologis Essentials Platform implementeren om de operaties te optimaliseren.   

Bart Konings, directeur Capital Deployment & Leasing bij Prologis: "We doen er altijd alles aan om onze klanten te helpen hun bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. We zijn verheugd om Apex als onze nieuwe partner te verwelkomen in Prologis Park Waalwijk DC2BC."

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.