Duurzaamheid speelt een hoofdrol bij de bouw van de distributiecentra van Prologis. We proberen de impact op de natuurlijke omgeving zo veel mogelijk te beperken en streven voortdurend naar verbetering. Daarbij bekijken we alle aspecten van onze activiteiten door een duurzame bril – van een divers personeelsbestand tot en met bouwkundige voorzieningen en operationele aspecten.

We stimuleren carpoolen en groen woon-werkverkeer. Onze gebouwen zijn uitgerust met zonnepanelen op daken en gevels, die schone energie leveren. Onze medewerkers zijn actief in wijkverbeteringsprojecten en steken tijd in samenwerking met de lokale gemeenschap. Tevens investeren we in biodiversiteit om de ecologische waarden en verblijfskwaliteiten van de locatie te verbeteren. 

Bij het inrichten van de omgeving van Prologis park RFI DIRFT in het Verenigd Koninkrijk zocht het team van Prologis samenwerking met Robin Dean, de bijenexpert van onze huurder Sainsbury. Doel was de omgeving van het nieuwe distributiecentrum vriendelijker voor bijen te maken, want bijen leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. De plaatsing van bijenkorven waren nieuw voor Prologis en ook voor de logistieke vastgoedsector.

Een ander voorbeeld van onze inspanningen voor biodiversiteit is Prologis Park Isle d’Abeau bij Lyon, in Frankrijk, waar we de natuurlijke omgeving een impuls gaven met de plaatsing van 21 insectenhotels – kleine houten behuizingen waarin insecten beschutting kunnen vinden bij kou en slecht weer, waardoor hun overlevingskansen aanzienlijk verbeteren. Insectenhotels zij een geweldige manier om biodiversiteit te beschermen en te versterken.

Bees and bugs supporting biodiversity
Ouder artikel
Gina Helmold, Head of Developments: vandaag al nadenken over morgen

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.