Bleckmann opent een nieuw fulfilment center op Prologis Park Venlo. Hiermee verhoogt de logistieke supply chain-partner van groeiende fashion en lifestylemerken zijn capaciteit in dé logistieke hotspot van Europa. Hiertoe is een huurovereenkomst gesloten met Prologis voor de huur van een distributiecentrum – genaamd Venlo DC9 – van ongeveer 30.000 vierkante meter. De go-live voor de eerste klanten is inmiddels gerealiseerd en verdere klantimplementaties volgen op korte termijn. Het pand heeft een BREEAM Very Good kwaliteitsniveau.

Bleckmann is expert in Supply Chain Management (SCM) en voorkeurspartner van diverse groeiende fashion en lifestyle merken wereldwijd voor totale supply chain-oplossingen.

Strategisch perfecte locatie

Het nieuwe fulfilment center ligt strategisch perfect gepositioneerd in het eco-bedrijvenpark Trade Port Noord in Nederland, vlakbij industrieel sterke regio’s in België en Duitsland. Trade Port Noord is al jaren dé logistieke hotspot in Nederland en Europa. Van hieruit worden goederen vervoerd via weg, water en spoor. Een prima multimodale infrastructuur bestaande uit de Maas als belangrijke binnenvaartroute met aansluiting op de haven van Rotterdam, de snelwegen A67 en A73, alsmede de Barge containerterminal en de net naast het distributiecentrum gelegen railterminal. Dankzij deze multimodale bereikbaarheid kan Bleckmann de verschillende transportmodaliteiten combineren om de doorlooptijden en kosten te optimaliseren en de impact op het milieu te verminderen.

Uitbreiding past in groeistrategie

De uitbreiding in Venlo past in de groeistrategie van Bleckmann. Momenteel heeft Bleckmann op Trade Port Noord ook al 32.000 vierkante meter van Prologis in gebruik. Met de ingebruikname van dit nieuwe duurzame gebouw wordt hier nog eens 30.000 vierkante meter vloeroppervlak aan toegevoegd. Het nieuwe warehouse ligt slechts op een steenworp afstand van de andere site en biedt daarmee ook diverse voordelen vanuit gebruikersperspectief. Bovendien biedt het nieuwe fulfilmencentrum op termijn nog verdere uitbreidingsmogelijkheden om bestaande klanten in hun verdere groei te ondersteunen en ook nieuwe klanten van een topservice te laten genieten.

Mark van Onna, General Manager Real Estate bij Bleckmann: “De uitbreiding van onze reeds bestaande campus in Venlo is goed voor onze teams, onze business en onze klanten. Vanuit dit nieuwe fulfilment center in het logistieke hart van Europa kunnen we bestaande en nieuwe klanten nog efficiënter en flexibeler bedienen. Dankzij ons langetermijnpartnerschap met Prologis kwamen we snel tot een commercieel akkoord en kregen we dit distributiecentrum in een mum van tijd operationeel.”

Bart Konings, Capital Deployment & Leasing Director bij Prologis: “Met de centrale ligging en ultramoderne faciliteiten heeft Prologis Park Venlo DC9 alles in huis om Bleckmann te ondersteunen in hun groeiambities. We kijken uit naar een mooie en langdurige samenwerking met Bleckmann.”

Quentin Godfirnon, COO bij Bleckmann: “Het nieuwe distributiecentrum is een uitstekende gelegenheid om de aanwezigheid van Bleckmann in de logistieke hotspot van de EU, Venlo, te versterken. Dit nieuwe state-of-the-art warehouse en vastgoedpartner Prologis ondersteunen zo de ambitieuze groei van Bleckmann en die van onze klanten.”

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.