DB Schenker, een van 's werelds toonaangevende logistieke dienstverleners, heeft besloten haar magazijnfaciliteiten in de regio Amsterdam uit te breiden. Al meer dan tien jaar huurt het bedrijf 10.300 vierkante meter op het Prologis Fokker Logistics Park. Om hun groeiambitie waar te maken, heeft DB Schenker nu een langlopende huurovereenkomst getekend voor een tweede, op maat gemaakt distributiecentrum van 10.300 vierkante meter. Deze nieuwe faciliteit (DC3D) is gunstig gelegen naast hun bestaande faciliteit. De bouw van DC3D begint deze maand en de faciliteit zal in het eerste kwartaal van 2023 klaar zijn voor gebruik door DB Schenker.

Prologis Park Fokker, Amsterdam, Nederland
 

Groeiend bedrijf
DB Schenker ondersteunt industrie en handel bij de wereldwijde uitwisseling van goederen via landtransport, wereldwijde lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supply chain management. Met het nieuwe huurcontract van Prologis Fokker Logistics Park DC3D kan het bedrijf haar groeiambities verder waarmaken. Paul Schreiber, Vice President Air Freight bij DB Schenker in BeNeLux: “We huren al meer dan tien jaar naar volle tevredenheid een Prologis-distributiecentrum. Omdat ons bedrijf groeit, hebben we meer vierkante meters nodig om onze klanten wereldwijd te kunnen bedienen, en we zijn erg verheugd om onze faciliteiten op Prologis Fokker Logistics Park uit te breiden.”

Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing bij Prologis, zegt: "We zijn erg blij om onze samenwerking met DB Schenker te intensiveren en ons zwaarbeveiligde bedrijvenpark compleet te maken met de bouw van dit distributiecentrum voor DB Schenker".

Prologis Fokker Logistics Park
De nieuwe faciliteit die door DB Schenker wordt gehuurd, bevindt zich op Prologis Fokker Logistics Park DC3D, dat onderdak biedt aan tal van internationale logistieke bedrijven, evenals aan medische en technologiegerelateerde bedrijven. Met 300.000 vierkante meter is het terrein het grootste luchthavengebonden particuliere logistieke bedrijvenpark in Europa. Het gebouw biedt maximale flexibiliteit qua ruimte en indeling. "We zijn enorm verheugd om onze activiteiten uit te breiden met een focus op healthcare en farmaceutische zendingen in deze crossdock-operatie voor luchtvracht, en we kunnen niet wachten om te beginnen met de bouw van ons nieuwe ambient warehouse", zegt Paul Schreiber.

Hoogste ontwerp-, veiligheids- en duurzaamheidsnormen
Het park is gebouwd om te voldoen aan de hoogste ontwerp- en veiligheidsnormen, evenals aan de duurzaamheidscriteria. De faciliteit is voorzien van LED-verlichting, een vloerbelastingsvermogen van 40 kN per vierkante meter, een open en zeer lichte kantoorruimte en zal uitgerust worden met zonnepanelen. Het is de ambitie om in de nieuwbouw te voldoen aan de norm ‘BREEAM Excellent’.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.