Afgelopen vrijdag vierde DB Schenker de opening van hun nieuwe warehouse DC3D op Prologis Fokker Logistics Park in Oude Meer, nabij Schiphol. Met dit  luchtvracht-crossdockwarehouse van 8.500 vierkante meter verdubbelt de toonaangevende logistieke dienstverlener zijn capaciteit om bestaande klanten ook in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn en aanvullende services aan te bieden aan nieuwe klanten, zoals kortetermijnkoelopslag bij 2-8 graden Celsius. Het nieuwe warehouse ligt naast het bestaande pand dat DB Schenker al meer dan 15 jaar huurt. Het volledig elektrische gebouw – zonder gasaansluiting – heeft een BREEAM ‘Very Good’ certificatie gekregen. Met deze oplevering is het strategisch gelegen Prologis Fokker Logistics Park volledig herontwikkeld en bezet.

Ribbon cutting opening FLP DC3D
Van links naar rechts: Tom Lauwerens, Real Estate Manager en Head of Facilities DB Schenker Benelux; Martijn Kuijken, Head of Development Management Benelux; Robert Bartels, Branch Director Air Freight DB Schenker Amsterdam en Marijn van den Heuvel, Capital Deployment & Leasing Director


Op maat gemaakt voor DB Schenker
De bouw van het luchtvracht-crossdockwarehouse is in maart vorig jaar begonnen. Door nauwe samenwerking tussen DB Schenker en Prologis, is het gebouw volledig op maat gemaakt om aan de wensen en eisen van de logistieke dienstverlener te voldoen. De totale oppervlakte van het DB Schenker-warehouse bedraagt nu 16.800 vierkante meter en de nieuwe locatie voorziet in faciliteiten voor luchtvracht, zoals opbouw-/afbraakstations en Unit Load Device (ULD)-rollerbanen. Ook het hoogwaardig afgewerkte kantoor is geheel in afstemming met DB Schenker en de architect ontwikkeld.

Robert Bartels, Branch Director Air Freight DB Schenker Amsterdam: “We zijn erg blij met ons nieuwe crossdockwarehouse en vooral ook met de samenwerking met Prologis die ons perfect heeft gefaciliteerd om onze operaties zonder vertragingen te starten. Deze uitbreiding op dit goed beveiligde bedrijvenpark stelt ons in staat om onze healthcare en farmaceutisch gefocuste luchtvrachtservices uit te breiden en daarmee onze klanten beter van dienst te zijn.”

Duurzaamheid
Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het warehouse: het pand is volledig elektrisch – zonder gasaansluiting – en wordt voorzien van zonnepanelen. Het pand heeft dan ook het BREEAM-keurmerk ‘Very Good’ ontvangen. Met de plaatsing van de zonnepanelen wordt er gewerkt aan de laatste aanpassing om het certificaat Excellent te ontvangen.

Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing bij Prologis, zegt: “Door zowel de nabijheid van Schiphol als de rol van duurzaamheid voldoet dit built-to-suit warehouse aan alle randvoorwaarden om DB Schenker te faciliteren in hun groei-ambities. We kijken ernaar uit om onze langdurige samenwerking voort te zetten.”

Prologis Fokker Logistics Park volledig herontwikkeld
De oplevering van het nieuwe pand voor DB Schenker markeert de volledige oplevering en bezetting van het Prologis Fokker Logistics Park. Dit bedrijvenpark – vroeger het fabrieksterrein van vliegtuigfabrikant Fokker – biedt onderdak aan veel internationale bedrijven voor wie vooral de strategische ligging pal naast Schiphol van cruciaal belang is.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.