Er is een nieuwe certificeringsstandaard voor logistiek vastgoed: WELL Certified™ Gold. Het Prologis DC5-complex in Tilburg is het eerste compleet uitgeruste warehouse ter wereld dat aan deze prestigieuze Gold-norm van WELL voldoet. Er zijn slechts 2 logistieke gebouwen die een WELL-certificering hebben behaald, waarvan dit complex er één is. 

Veel beoordelingssystemen kijken alleen naar milieuprestaties, maar de WELL Building-standaard is gericht op sociale duurzaamheid. Het ontwerp en beheer van het gebouw zijn daar speciaal op afgestemd, met als doel het welzijn van de gebruikers van het pand te bevorderen. Met andere woorden: we zetten de mens centraal bij het ontwerpen van gebouwen.

Meer dan vier muren en een dak

Tilburg DC5 is een ultramodern ‘build-to-suit’ distributiecentrum van 25.800 vierkante meter dat is gebouwd voor onze vaste internationale klant Pantos Logistics. Het interieur en exterieur zijn als één geheel ontworpen, met gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen voor alle medewerkers. Daarnaast zijn alle ontwerpelementen getoetst aan strenge prestatienormen, waardoor de certificering door het International Well Building Institute (IWBI) als een prestigieus kwaliteitskeurmerk kan worden beschouwd.

Prologis werkte voor dit project nauw samen met het IWBI, om zo de toetsingscriteria voor logistiek vastgoed vast te kunnen stellen. Om een Gold-certificering te ontvangen moet aan alle WELL-eisen zijn voldaan, en aan minimaal veertig procent van de functies die voor verdere optimalisaties zorgen op het gebied van gezondheid en welzijn voor gebruikers van het pand. We gaan nu participeren in een WELL Portfolio-pilottraject van het IWBI om WELL over de hele vastgoedportefeuille te implementeren. Hiermee willen we aangeven dat we ons volledig committeren aan onze verantwoordelijkheid voor mens en milieu.

Meerwaarde voor de gebruiker

Het integreren van aspecten als gezondheid en welzijn bij het ontwerpen van een gebouw past bij onze lange termijn focus en innovatieve duurzaamheidsaanpak. Tevens sluit het naadloos aan op onze klantgerichte bedrijfsstrategie. Door een prettige, gezonde werkomgeving te creëren, stellen we onze klanten in staat om meerwaarde te creëren voor hun belangrijkste resources: hun medewerkers.

Een recente studie van Prologis Research gaat in op een van de grootste zorgen van onze klanten: het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel in distributiecentra. Een van de voordelen van onze schaalgrootte is dat we in staat zijn nieuwe denkrichtingen te verkennen en nieuwe concepten te testen. In combinatie met onze scherpe focus op het terugdringen van de pijnpunten bij onze klanten ontwikkelen we voortdurend nieuwe initiatieven, met als einddoel de business van onze klanten altijd voor te laten lopen op wat gaat komen. 

Pilotprojecten, zoals nu met de invoering van een WELL-norm voor logistiek vastgoed, zijn een nieuwe stap naar de bouw van het distributiecentrum van de toekomst. Tilburg DC5 legt de lat wederom hoger voor duurzame ontwikkeling, niet alleen op ecologisch vlak, maar ook door een nieuwe richtlijn voor sociale impact op te stellen.

Prologis Park Tilburg
 

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.