Vraag binnen de organisatie naar de ‘methode-Prologis’ en al snel valt de term ‘samenwerking’. Een mooi voorbeeld is het bijzondere project dat onlangs via partnership tot stand kwam in de gemeente Oosterhout. De plaatsing van 9.000 zonnepanelen - met een oppervlakte van 45.000 vierkante meter - op het dak van een nieuw distributiecentrum.

Deze zonnepanelen bieden 2,3 gigawattuur zonnestroom per kalenderjaar. “Dat is meer dan genoeg om 625 huishoudens van elektriciteit te voorzien,” verduidelijkt Sander Griffioen, Junior Project Manager Benelux bij Prologis, trots. De uitvoer van van het project lag in handen van zonne-energie investeerder Sunrock die al met Prologis vergelijkbare huzarenstukjes leverde in de gemeente Venlo (14.352 zonnepanelen, 58.800 vierkante meter en 3,9 megawattpiek) en Nieuwegein (5.337 zonnepanelen, 19.300 vierkante meter en 1,4 megawattpiek).

Alleen capabele partners

“Bij Prologis werken met nauw samen met onze partners,” legt Griffioen uit. “Met dit Oosterhout project stelden wij ‘de daken’ beschikbaar en Sunrock deed de investering en plaatste de zonnepanelen. Een heel soepele samenwerking die ook nog eens bijdraagt aan de energietransitie die in Nederland plaatsvindt.”

Oosterhout

 

Het succes van partnerschappen

Bij Prologis staat het begrip duurzaamheid hoog op de agenda. Met een prominente rol voor de afvaardiging uit de Benelux. Zowel Arthur van Kooij, VP Head of Project Management Northern Europe bij Prologis als zijn rechterhand Griffioen maakt deel uit van de Europese innovatiegroep van Prologis. “ Vinden wij iets belangrijk voor het bedrijf dan doen we het”, zegt Griffieon. “We wachten niet totdat het ons wordt gevraagd, nee, we pakken het gewoon zelf op en zijn wij altijd bezig met beter worden, elke dag weer.

Blij met Prologis

De tevredenheid wordt gedeeld, ook door de gemeente Oosterhout. “Om onze duurzaamheidsdoelstellingen te halen is het leggen van zonnepanelen op bedrijfsdaken een absolute noodzaak,” zegt Marcel Willemsen, wethouder Duurzaamheid binnen de gemeente Oosterhout. “We zijn dan ook blij dat Prologis op het grootste aaneengesloten bedrijfsdak van Oosterhout zonnepanelen legt. Zo hebben we in de gemeente Oosterhout het project “Zonnepanelen op bedrijfsdaken” geïnitieerd, waar al 20 bedrijven zich voor op hebben gegeven. Voor het benutten van zonne-energie is nu een goed begin gemaakt.”

De plaatsing van 9.000 zonnepanelen in Oosterhout valt samen met een grotere ambitie van Prologis om substantieel meer daken van distributiecentra in de Benelux te voorzien van zonnepanelen. Zo kan Prologis door zijn schaal als ontwikkelaar nog veel meer duurzame energie opwekken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Sander Griffioen: [email protected]

Ouder artikel
Verder kijken dan het distributiecentrum – alles voor de klant

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.