DHL Express heeft een langetermijncontract getekend met Prologis voor de huur van een distributiecentrum op het tarmac van Brussels Airport. Wereldwijd huurt DHL verschillende magazijnen van Prologis. Het wereldwijde logistiekbedrijf is een van de topklanten van de logistiek vastgoedspecialist.

Brussel, 3 december 2021 - Door de toename van zijn luchttransportactiviteiten wilde DHL zijn aanwezigheid op Brucargo, de vrachtzone op Brussels International Airport, uitbreiden. Het distributiecentrum van Prologis was de logische keuze, aangezien het naast de bestaande faciliteiten van DHL ligt.

"De ligging van het Prologis distributiecentrum op Brucargo, met directe toegang tot zowel het tarmac als de Brusselse ring, was doorslaggevend in de keuze van DHL," legt Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing van Prologis, uit. "In deze zeer competitieve omgeving willen wij een partner zijn in het faciliteren van de groei van onze klanten door hen vastgoedoplossingen aan te bieden die in lijn zijn met hun strategische behoeften."

Eersteklas partners

Deze nieuwe langetermijnovereenkomst tussen de twee bedrijven is geen primeur. In de Benelux is DHL al huurder van verschillende logistieke vestigingen van Prologis. Ook op globaal niveau is Prologis een van de grootste leveranciers van logistieke ruimtes aan de specialist van transportoplossingen.

“Na een boven verwachting hoge groei als gevolg van Covid-gerelateerde vraag naar farma en e-commerce, was DHL Express op zoek naar een partner om deze groei te ondersteunen”, legt Freek De Witte, Public Affairs Manager, DHL Express Hubs&Gateways België uit.

Sander Breugelmans, SVP, Regional Head Northern Europe bij Prologis besluit: "We zijn blij dat we onze relatie met DHL in België kunnen uitbreiden. Deze overeenkomst is een bewijs van de loyaliteit van onze klanten en ons ongeëvenaarde vermogen om te voldoen aan de unieke behoeften van hun supply chains over de hele wereld."

Voor meer informatie over de verhuurde ruimtes, bezoek de Prologis pagina hier.

Ouder artikel
Prologis bekroond met Inaugurele Terra Carta-zegel door ZKH de Prins van Wales
Nieuwer artikel
Prologis Benelux en Hema stellen 570 hygiënepakketten samen voor Stichting Carabic

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.