Wij streven ernaar om onze klanten en onze partners met elke logistieke faciliteit die wij ontwikkelen een superieure kwaliteit te bieden. Met de klanttevredenheid in ons achterhoofd, stellen wij innovatie en een duurzame ontwikkeling centraal bij al onze activiteiten. Wij zijn ons altijd bewust van het effect dat elk van onze gebouwen op het milieu heeft. Daarom stellen wij onszelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen om de impact van onze faciliteiten op het ecosysteem te verlagen en iets terug te geven aan de maatschappij.

Het 34.000 m2 grote logistieke built-to-suit distributiecentrum voor HEMA zal ons helpen deze duurzaamheidsdoelen te realiseren. In samenwerking met Sunrock, een grote, onafhankelijke ontwikkelaar van zonneparken in de Benelux, installeren wij 9.000 zonnepanelen met een maximale capaciteit van 3,0 megawatt piek op het dak van het complex. Het fotovoltaïsche systeem zal 2,4 megawatturen per jaar leveren, voldoende energie voor de verzorging van ongeveer 750 huishoudens.

"Onze energie-efficiënte gebouwen helpen onze klanten het verschil te maken", aldus Roderik von Meyenfeldt, Property Manager Benelux. "Wij ontwikkelen onze gebouwen volgens de nieuwste duurzaamheidsstandaarden met functionaliteiten zoals led-verlichting en een verbeterde isolatie – in het geval van het HEMA-complex wekken wij zelfs energie op. Deze maatregelen zorgen er niet alleen voor dat de milieu-effecten van onze gebouwen worden verminderd, maar hierdoor kunnen tevens de operationele kosten worden verlaagd en wordt onze relatie met milieubewuste klanten zoals HEMA versterkt."

Met Sunrock heeft Prologis een betrouwbare en sterke partner voor dit complexe project gevonden. "Sunrock beschikt over de vereiste kennis en begrijpt dat de relatie met de klant voor Prologis van groot belang is", aldus Roderik von Meyenfeldt.

De hoogwaardige logistieke faciliteit voor HEMA staat op het bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein en zal voldoen aan de BREEAM ‘Very Good’-standaard voor duurzaamheidsprestaties. Het distributiecentrum zal in maart 2020 worden voltooid.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.