Vorige week vierden Tilburgse organisaties elho group en Dollevoet de opening van hun nieuwe warehouse: Prologis Park Tilburg DC5 – het meest duurzame warehouse van Prologis in de Benelux. Duurzaamheid en circulariteit spelen een centrale rol bij de faciliteit: zonnepanelen, opslag van zonne-energie in een megabatterij en uitstekende voorzieningen en werkomstandigheden voor werknemers. Dit alles heeft geleid tot het BREAAM-keurmerk ‘Excellent’ en WELL Gold-certificering. Het distributiecentrum is bijna 40.000 vierkante meter groot en biedt beide bedrijven voldoende ruimte om verder te groeien.

Prologis Opening Tilburg DC5

Foto: Van links naar rechts: Sander Breugelmans – Prologis, Sander Griffioen – Prologis, Olaf Elderenbosch – elho group, Ted van Deijck – elho group and Sebastiaan Dollevoet – Dollevoet. Credits: CR fotografie.

Duurzaamheid

Tilburg DC5 is ontworpen met innovatie en duurzaamheid als hoogste prioriteit. Daarom is deze vestiging het perfecte distributiecentrum voor zakenpartners elho group, producent van duurzame kunststof plantenpotten en aanverwante producten, en Dollevoet, dat zorgt voor transport, opslag en distributie van elho producten. Tilburg DC5 stelt hen in staat hun activiteiten op te schalen en duurzaam te groeien, terwijl ze genieten van een goede aansluiting op meerdere wegennetwerken, water- en spoorterminals. Sebastiaan Dollevoet, eigenaar van Dollevoet: “Door te centraliseren en te kiezen voor een duurzaam gebouw, gaan we groen en duurzaam op weg naar een prachtige toekomst.” Ted van Deijck, COO elho group, vult aan: “Dit warehouse past perfect bij onze strategie om onze mensen voorop te stellen. Gebruik van een daglichtritme, de klimaatbeheersing en het groen in het gebouw zorgen voor een prettige werkplek. Ook biedt de faciliteit veel flexibiliteit om de capaciteit op te schalen.”

Megabatterij

Het distributiecentrum heeft een BREEAM Excellent-duurzaamheidscertificering, WELL Gold-certificering voor de gezondheid en veiligheid van de medewerkers, een hoog percentage cradle-to-cradle en gerecyclede bouwmaterialen en is volledig uitgerust met LED-verlichting. Uniek is dat Tilburg DC5 volledig is voorzien van zonnepanelen, een megabatterij (zo groot als een zeecontainer) en een oplaadpunt voor elektrische vrachtwagens. De batterij zorgt ervoor dat met het overschot aan zonne-energie huishoudens in de gemeente Tilburg worden voorzien van elektriciteit en dat het elektriciteitsnetwerk wordt ontlast. Sander Breugelmans, Senior Vice President Prologis: “We zijn vooral verheugd dat we met elho group en Dollevoet klanten hebben die net als wij grote waarde hechten aan duurzaamheid en innovatie. Met de verhuur van het meest circulaire gebouw in onze portefeuille hopen we elho group en Dollevoet te helpen op hun reis naar de meest duurzame bedrijfsvoering.”  

Donaties aan Tilburgse goede doelen

Om iets terug te doen voor de gemeente Tilburg, maakte Prologis van de gelegenheid gebruik om twee donaties te doen aan lokale organisaties: de Johan Stekelenburg stichting, die zich inzet voor kansarme kinderen in Tilburg, en Tilburgse stadsimker Beezzzz die zich inzet voor bijen en educatie over bijen. Beide organisaties ontvingen €2.500.

Ouder artikel
Grote vraag stuurt True Months of Supply naar nieuw dieptepunt
Nieuwer artikel
Prologis en RAJA Group tekenen voor 18.000 vierkante meter uitbreiding in Tongeren

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.