Lidl heeft ervoor gekozen om haar activiteiten uit te breiden naar Prologis Park Moerdijk DC4, om hiermee haar centrale inkoop voor Europa te verdelen over de verschillende nationale distributiecentra. Door de logistieke operaties strategisch te centreren, tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en halverwege de luchthavens Schiphol en Zaventem, kan Lidl haar Europese activiteiten beter van dienst zijn. De retailer huurt sinds december 2020 het volledige pand, bestaande uit 38.576 vierkante meter kantoor- en bedrijfsruimte.

Focus op lange termijn
Deze keuze maakt deel uit van een langdurige samenwerking tussen Lidl en Prologis, aangezien de nieuwe huurovereenkomst een aanvulling is op de bestaande overeenkomsten. “Langetermijnsamenwerkingen zijn erg belangrijk voor ons. Het maakt deel uit van waar we voor staan​​”, aldus Sander Breugelmans, Regional Head Northern Europe.

De waarden van Lidl
De overeenkomst omvat een aantal belangrijke duurzaamheidsverbeteringen in het pand. De retailer huurt een volledig met ledverlichting uitgerust kantoor- en magazijnruimte, één van de belangrijkste kwaliteitsnormen van de Prologis-filosofie. Het gebruik van ledverlichting resulteert niet alleen in een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik en de kosten, het draagt ook bij aan het welzijn van magazijnmedewerkers. Dit is iets waar Lidl zeer toegewijd aan is, en is in lijn met hun waarden.

Operationeel
Om zo snel mogelijk te kunnen starten, heeft Prologis de faciliteit direct voorbereid met stellingsoplossingen die al beschikbaar waren van een vorige huurder. Daarnaast heeft de gevel van het pand een esthetische upgrade gekregen.

De keuze van Lidl voor verdere uitbreiding in Moerdijk komt vooral door de perfecte verbinding met de terminal. Daarnaast ligt Moerdijk slechts 30 km ten zuiden van Rotterdam. Het is centraal gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en halverwege de luchthavens Schiphol en Zaventem. Gelegen aan de snelweg A17 naar Antwerpen, profiteert het nieuwe distributiecentrum van Lidl van gemakkelijke toegang tot verbindingen via het spoor, de zee en de binnenwateren. De gunstige locatie in combinatie met de geleverde diensten versterken een goede start van Lidl in 2021  op het gebied van distributieactiviteiten.

Klantgerichtheid
Sander Breugelmans is zeer tevreden het contract te hebben getekend met de succesvolle Duitse retailer: “Klantcontact is belangrijk voor ons, het stimuleert het begrip en de ontwikkeling van relaties. Ondersteuning bieden, die vaak veel verder gaat dan het bieden van "vier muren en een dak", is onze tweede natuur. Het is geweldig om te zien dat het wordt gewaardeerd door onze langdurige partner Lidl."

De retailer huurt de volledige faciliteit sinds december 2020. Voor het sluiten van de overeenkomst werd Prologis geadviseerd door haar langetermijnpartners De Lobel & Partners – vastgoedexperts -  en Cushman & Wakefield.

Meer informatie over Prologis Park Moerdijk DC4 vind je hier.

Ouder artikel
Prologis Research: Automatisering en logistiek vastgoed, deel 2 – Betere ontsluiting van potentiële concurrentievoordelen
Nieuwer artikel
Prologis Research: Logistiek vastgoed en e-commerce verkleinen CO2-voetafdruk van retail

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.