Minister van IenW Van Nieuwenhuizen bezoekt Prologis Park Nieuwegein
Dutch Minister Van Nieuwenhuizen visits Prologis Park Nieuwegein

 

De minister van IenW, Cora van Nieuwenhuizen, heeft een bezoek gebracht aan een van onze nieuwe distributiecentra in Nieuwegein die we voor DHL Supply Chain hebben gebouwd. Sander Breugelmans, VP Market Officer Prologis Benelux, maakte deel uit van het welkomstcomité dat werd geleid door de gemeente Nieuwegein. De tour was onderdeel van een werkbezoek aan de regio Utrecht waarbij de wethouder van de gemeente minister Van Nieuwenhuizen de economische activiteit in de regio liet zien. De groep stopte ook bij het gloednieuwe 23.000 vierkante meter warehouse van DHL Supply Chain, een van de grootste ontwikkelingen in de omgeving.

Prologis heeft nauw samengewerkt met de gemeente om de beschikbare grond te ontwikkelen voor potentiële klanten. Breugelmans: “DHL Supply Chain is een van onze gewaardeerde klanten. Feitelijk is DHL Supply Chain een van de klanten waar wij wereldwijd het langst mee samenwerken, dit laat wel zien dat wij geloven in langetermijnpartnerships.” In mei 2017 werd de 23.000 vierkante meter state-of-the-artfaciliteit voor DHL Supply Chain op industrieel terrein Het Klooster in Nieuwegein geopend.

Het distributiecentrum is duurzaam ontwikkeld – het heeft een BREEAM-certificaat  ‘Very Good’ meegekregen en LED-verlichting is onderdeel van de faciliteit. Prologis heeft ook speciaal aandacht besteed aan het design van de buitenkant van het pand, zodat het een natuurlijk onderdeel van de omgeving is geworden.

Prologis is al meer dan vijf jaar actief in de regio Utrecht. In het bijzonder op industrieel park Lage Weide én op Het Klooster in Nieuwegein. Prologis bezit momenteel vier faciliteiten in de regio en de portefeuille bestaat uit ongeveer 100.000 vierkante meter.

Lees meer over onze ontwikkelingen

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.