Pieter Pot, de Rotterdamse scale-up die bekend staat om hun duurzame bezorging van boodschappen in herbruikbare glazen potten, heeft de ambitie om afval te verminderen. Elke dag gooien we per persoon zeven plastic verpakkingen weg, dit betreft 20% van de landelijke afvalstroom. Door boodschappen te bezorgen in herbruikbare glazen potten wil Pieter Pot de circulaire transitie versnellen en het complete retailsysteem veranderen. Om hun groeiambitie te faciliteren heeft de online retailer een langdurige huurovereenkomst getekend voor een warehouse van 8.721 vierkante meter op Prologis Park Botlek DC1. Dit warehouse, dat deel uitmaakt van een grotere faciliteit van 35.000 vierkante meter, biedt uitstekende verbinding met verschillende belangrijke snelwegen en terminals en heeft een BREEAM Very Good-certificaat.

Prologis Park Botlek DC1

Duurzaam groeien
Pieter Pot is een Nederlandse online retailer die in glas verpakte boodschappen levert aan consumenten in de hele Benelux, waar ze ook wonen. Ook haalt Pieter Pot de hele potten weer op, zodat ze hergebruikt kunnen worden. De duurzame retailer wil laten zien dat circulair, plasticvrij leven mogelijk is door te bewijzen dat duurzaam ook sexy en gemakkelijk is. Door bulkproducten in te kopen en deze te verdelen in herbruikbare glazen potten, kunnen ze de verpakking minstens 40 keer hergebruiken. Met de langdurige huurovereenkomst op het Prologis Park Botlek DC1 kan Pieter Pot blijven groeien en hun circulaire invloed op het winkelsysteem uitbreiden. Jouri Schoemaker, CEO en oprichter van Pieter Pot: “Vanwege de grote belangstelling voor onze diensten waren we op zoek naar manieren om ons bedrijf uit te breiden. We zijn erg verheugd om samen te werken met Prologis, omdat we niet alleen een match zien met onze duurzame missie. Deze samenwerking stelt ons ook in staat om onze klanten handige, flexibele en duurzame oplossingen te bieden. Daarom kijken we er naar uit om samen met Prologis te groeien.”

Prologis Park Botlek DC1
Aangezien het Prologis Park Botlek DC1 het belangrijkste distributiecentrum van Pieter Pot wordt, hebben ze ruimte nodig om bulkproducten te importeren en sorteren, de glazen potten te vullen, te distribueren naar hubs en de geretourneerde potten schoon te maken. De gebruiksklare faciliteit van 8.721 vierkante meter heeft een overspanning van 45 meter en is kolomvrij. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit voor Pieter Pot om de ruimte naar wens in te richten. Verder ligt Prologis Park Botlek direct aan de A15 (Rotterdam-Nijmegen), een van de belangrijkste verkeersaders van Nederland. Daarnaast zijn er in de directe omgeving diverse terminals met directe routes naar de Maasvlakte, Moerdijk, Venlo en Born, evenals diverse railterminals. Tot slot is Botlek DC1 volledig uitgerust met LED-verlichting inclusief bewegingsdetectie en heeft het wand- en dakisolatie, wat heeft bijgedragen aan het BREEAM Very Good-certificaat. Marijn van den Heuvel, Capital Deployment & Leasing Director Benelux voegt toe: “Bedrijven als Pieter Pot helpen groeien en hun circulaire ambities te helpen realiseren door middel van een duurzame langdurige huurovereenkomst is precies wat ons werk geweldig maakt. We vinden het geweldig om deel uit te maken van de groeiambities van Pieter Pot.”

Nieuwer artikel
Prologis verwerft nieuw pand op strategisch belangrijke locatie in regio Zaventem

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.