Op 21 juni nam Hamid Moghadam, ceo van Prologis, deel aan de zesde rondetafelconferentie van de Global CEO Council, voorgezeten door president Xi Jinping in het Diaoyutai State Guesthouse in Beijing. Moghadam ontving daarbij een plaquette omdat hij de enige ceo is die voor alle tot op heden gehouden Councils werd uitgenodigd.

De deelnemers discussieerden dit jaar over het thema “opening up, cooperation and mutual benefit”. Gespreksonderwerpen waren onder meer het Belt and Road-initiatief, innovatie en wijsheid, groene ontwikkeling en global governance.

Moghadam prees de economische hervormingen in China sinds de openstelling van de economie 40 jaar geleden, en besprak het succes van het vijf jaar bestaande Belt and Road-initiatief. Er werd waardering uitgesproken voor de bijdrage van Prologis aan de ontwikkeling van China, waarop Moghadam de voordelen benoemde die China’s langetermijnontwikkeling voor Prologis biedt. Prologis heeft 3,82 miljoen vierkante meter aan logistieke infrastructuur in het land: 33 distributiecentra en grond bestemd voor projectontwikkeling verspreid over in 18 submarkten in heel China.

Verder besprak Xi de Chinese plannen om markttoegang te vergemakkelijken, een aantrekkelijker investeringsklimaat te creëren en de bescherming van intellectueel eigendom te versterken.

De bijeenkomst trok de aandacht van nationale en internationale media. De berichtgeving van China Central Television is bovenaan dit bericht te bekijken.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.