Prologis Northern Europe heeft een brede visie op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Prologis ontwikkelt en beheert energie-efficiënte gebouwen waarmee de operationele kosten van onze klanten kunnen worden verlaagd en de milieu-impact van onze logistieke faciliteiten kan worden verminderd. Een verantwoordelijk gebruik van energie speelt een belangrijke rol binnen dit proces, waaronder het realiseren van zonnepanelen op onze daken.

Om milieuvriendelijke energie te genereren, installeert Prologis zonnepanelen op de daken van zijn logistieke gebouwen. "Prologis heeft een internationaal doel geformuleerd om tot 2020 200 megawatt zonne-energie op te wekken – een cijfer dat wij al in juni 2019 hebben overtroffen," aldus Sander Griffioen, project manager Benelux. “Prologis Benelux heeft een aanzienlijke bijdrage aan dit succes geleverd. Om dit te kunnen bereiken, werken wij samen met Sunrock." Het in Amsterdam gevestigde bedrijf biedt de noodzakelijke kennis om Prologis bij dit doorlopende project te ondersteunen.

“Samen met Sunrock hebben wij al meer dan 50 megawatt zonnedaken in de Benelux opgewekt", vertelt Roderik von Meyenfeldt, property manager Benelux. "Dat is voldoende stroom om 13.000 huishoudens van duurzame energie te voorzien – en wij zijn niet van plan om nu te stoppen."

Op dit moment installeert het team zonnepanelen op de daken van nog eens vier locaties – in Eindhoven, Venlo, Tilburg en Nieuwegein. Alleen al op deze locaties worden ruim 120.000 m2 aan zonnepanelen geïnstalleerd die 18 megawatt zonne-energie zullen genereren – dat is voldoende stroom voor 5.000 huishoudens.

"Wij zijn uitermate trots dat wij een bijdrage aan een betere toekomst kunnen leveren", aldus Sander Griffioen. "Maar we zijn nog maar net begonnen. Een portfolio van 74 miljoen m2 wereldwijd biedt een heleboel ruimte voor zonnepanelen."

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.