Pentrade, de Rotterdamse duty-free groothandel die belastingvrije diensten levert aan een breed scala aan markten, heeft een langdurige huurovereenkomst getekend met Prologis. Het gehuurde logistiek centrum, gelegen op Prologis Park Botlek DC1, wordt zowel hun centrale distributiecentrum als hoofdkantoor en zal Pentrade ondersteunen bij hun groeiambitie. Met een oppervlakte van ongeveer 10.500 vierkante meter biedt dit geïntegreerde magazijn- en kantoorpand een uitstekende connectiviteit, dicht bij verschillende belangrijke snelwegen en terminals. Daarnaast beschikt Botlek DC1 over diverse duurzame eigenschappen, zoals ledverlichting en een warmtepomp, waardoor het een BREEAM Very Good-certificaat heeft gekregen.

Botlek DC1 handover picture

Foto: oplevering logistiek centrum Botlek DC1. Van links naar rechts: Daan Til (Facility Manager Prologis), Philip Reidel (Director Pentrade) and Danny Nossent (Co-director Pentrade). 

Duty-free naar een hoger niveau

Pentrade FMCG Group is sinds 1979 distributeur van Fast Moving Consumer Goods, ooit begonnen als leverancier aan scheepsleveranciers en nu wereldwijd actief in duty-free en internationale markten. Met Prologis Park Botlek DC1 als het nieuwe hoofdkantoor en centraal distributiecentrum is de Pentrade FMCG Group in staat om de efficiëntie verder te optimaliseren in de gewenste route-to-market.

Door de langdurige huurovereenkomst kan Pentrade de volgende stap nemen om hun rol als distributeur in FMCG binnen de duty-free en internationale markten verder te versterken en te ontwikkelen.

Philip Reidel en Danny Nossent, beide eigenaren van Pentrade: “In alles wat we doen, willen we onze missie, visie en huisstijl verwerken. Onze missie is om een ​​voorkeurspartner te zijn voor onze leveranciers en klanten, en onze ambitie is om een duurzame en prettige werkplek voor onze medewerkers te creëren. Daarom zijn we verheugd met Prologis als onze betrouwbare businesspartner, omdat ze ons in staat stellen onze missie te realiseren.”

Flexibiliteit voor optimale klantenservice

Botlek DC1 beslaat 10.500 vierkante meter, heeft een overspanning van 45 meter en is kolomvrij. Dit creëert maximale flexibiliteit voor Pentrade om de ruimte naar behoefte in te richten, en stelt hen in staat om de volgende stap te zetten in hun groeiambitie en hun klanten optimaal te bedienen.

Marijn van den Heuvel, Capital Deployment & Leasing Director Benelux voegt toe: “Net als bij Pentrade zien we graag tevreden zakenpartners en wederzijds succesvol zakendoen. Omdat we eenzelfde visie hebben op het belang van klantgerichtheid, zijn we verheugd om samen te werken met Pentrade en hen te helpen met hun toekomstbestendigheid.”

Prologis werd bij deze transactie geadviseerd door De Mik Real Estate Partners en Cushman & Wakefield.

Ouder artikel
Prologis schroeft duurzaamheidsambities op: uitstootneutraal in 2040
Nieuwer artikel
Wereldwijde logistieke dienstverlener Nippon Express wil uitbreiden en gaat langdurige huurovereenkomst aan met Prologis in Rotterdam

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.