Tijdens het thought leadershipevent GROUNDBREAKERS 2023 ontrafelde Prologis samen met andere supply chain- en AI-experts de complexiteit en mogelijkheden die AI en andere innovaties met zich meebrengen voor zowel de huidige als toekomstige logistieke sector. Het evenement, dat in San Fransisco plaatsvond op 27 september 2023, trok zowel fysiek als online duizenden deelnemers.

Dit jaar vond de derde editie plaats van het thought leadershipevent, waar experts op het gebied van supply chain, energie, leiderschap en innovatie inzichten delen over hoe uitdagingen omgezet kunnen worden in kansen. Volgend jaar vindt GROUNDBREAKERS voor het eerst plaats in Europa, in Londen, op 2 oktober 2024. 

Hamid Moghadam, mede-oprichter, chairman en CEO van Prologis en Ted Decker, Chair, President en CEO van The Home Depot trapten het evenement af met een gesprek over de impact van AI op de wereldwijde supply chain. “AI is een grote, snel rijdende trein – maar voordat je je met AI kunt bezighouden en er waarde uit kunt halen, moet je gegevens gedigitaliseerd hebben”, aldus Moghadam. 

Decker vulde aan: “Elk bedrijf moet een technologiebedrijf, een databedrijf en steeds vaker een data science-bedrijf zijn.”

Data beïnvloeden de talentmanagementstrategie
De behoefte aan innovatie en manieren om talent te ontwikkelen, te behouden en bij te scholen voor een solide loopbaanplanning is nog nooit zo groot geweest. Het voordeel ligt duidelijk bij data en hoe deze worden gebruikt, aldus bevestigd door Alison Caplan (chief people officer bij CBRE), Aaron Demerson (commissioner, Texas Workforce Commission), Christina Hall (Instacart’s CHRO) en Scott Marshall (Prologis’ chief customer officer).  

“We hebben veel gedaan om inzicht te krijgen in de ervaring van werknemers. Waar hechten onze werknemers de meeste waarde aan? Hoe spelen we hierop in en hoe geven we ze meer van die ervaringen om een gevoel van vertrouwen, eigenwaarde, veiligheid en trots te realiseren? Welke ervaringen moeten we verbeteren?”, vraagt Caplan. “Door die werknemerservaring echt te versterken, zul je uiteindelijk een hogere betrokkenheid en een lager verloop hebben.”

thought leadershipevent GROUNDBREAKERS 2023

Foto: van links naar rechts: Scott Marshall (Prologis’ chief customer officer), Alison Caplan (chief people officer bij CBRE), Aaron Demerson (commissioner, Texas Workforce Commission), Christina Hall (Instacart’s CHRO)

De massale invoering van hernieuwbare energie
Het is goed te zien dat bedrijven hun mobiliteitsstrategie snel aanpassen en overstappen naar elektrische wagenparken, is de conclusie van een gesprek dat werd gemodereerd door Craig Fuller (FreightWaves oprichter en CEO), en panel experts Stella Li (EVP bij BYD Company Ltd. en CEO, BYD Americas), Dave Merrill (mede-oprichter en CEO, Elroy Aviation), en Laura Renger (executive director bij California Electric Transportation Coalition). 

Li zei, “We denken dat het eerste verandergebied de last-mile logistiek is. En zeer binnenkort, in de komende drie tot vijf jaar, zullen geavanceerde EV-batterij-innovaties het mogelijk maken dat zelfs zware vrachtwagens die in havens rijden binnen 30 minuten opgeladen kunnen worden.”

Niet alleen het snel opladen van vrachtwagens is een game changer, maar ook het welzijn van werknemers wordt gestimuleerd. In combinatie met AI-gestuurde tijdsefficiëntie kan het snelle opladen vertragingen voorkomen en het stressniveau van chauffeurs verbeteren. AI-systemen die routes op aanvraag in kaart brengen, stellen chauffeurs bijvoorbeeld in staat om hun truck tijdens hun lunch of het laden en lossen al tot 80% op te laden. 

"Neemt ChatGPT mijn baan over?"
Brad Stone (auteur en senior executive redacteur Bloomberg Technology) sprak met Azita Martin (president en general manager van AI for Retail, CPG en QSR, NVIDIA) en Warren Packard (operating partner bij AI Fund) over de invloed van AI op alle aspecten van de wereldeconomie. 

"AI is je assistent. Iemand stelde de vraag: ‘Neemt ChatGPT mijn baan over?’. Nee, maar iemand die ChatGPT gebruikt, neemt wel jouw baan over," zei Martin. "Dat is echt belangrijk omdat AI veel gegevens kan verzamelen en je veel informatie kan geven die veel werk en tijd zouden kosten om samen te stellen.” De panelleden waren het hiermee eens en wezen erop dat het bijscholen van talent essentieel is voor een sterker personeelsbestand. 

Innovatie in een vroeg stadium
Prologis' Chief Technology Officer Sineesh Keshav interviewde verschillende Prologis Ventures partners: Kyle Bernhardt (chief product officer, TestFit), Gina Chung (vice president, Corporate Development, Locus Robotics), Layla Shaikley (Wise Systems mede-oprichter en head of product), en Evan Smith (Altana Technologies mede-oprichter en CEO). Elk van deze bedrijven heeft een innovatieve oplossing die de logistieke sector actief beïnvloedt.  

Mis de learnings niet
De keynote en paneldiscussies van GROUNDBREAKERS 2023 kunnen hier on demand bekeken worden.

thought leadershipevent GROUNDBREAKERS 2023 ontrafelde Prologis
Nieuwer artikel
Toshiba Global Commerce Solutions tekent huurovereenkomst voor strategisch gelegen Prologis Park Almere

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.