Zijne Koninklijke Hoogheid, de Prins van Wales, heeft op 3 november het Terra Carta-zegel gelanceerd via zijn Sustainable Markets Initiative (SMI). Het Terra Carta-zegel erkent bedrijven uit de particuliere sector die toonaangevend zijn in het creëren van echt duurzame markten. De prijs is uitgereikt aan slechts 45 bedrijven in de wereld - bedrijven die zich hebben onderscheiden als leiders op het gebied van duurzaamheidsinnovatie.

TC

Prologis is al decennialang toegewijd aan duurzame bouwpraktijken en geavanceerde innovatie en technologie. Als de grootste bouwer en exploitant van logistiek vastgoed ter wereld heeft het bedrijf zich als doel gesteld om een ​​groene certificering te behalen voor alle wereldwijde nieuwe bouwprojecten en renovaties.

Ben Bannatyne, President van Prologis Europe kreeg deze erkenning van Zijne Koninklijke Hoogheid, de Prins van Wales tijdens een officieel evenement in Kelvingrove.

“We zijn vereerd om deel uit te maken van dit prestigieuze initiatief dat de natuur, de mensen en de planeet centraal stelt in de wereldwijde waardecreatie. Dit komt overeen met onze eigen visie voor een constante uitmuntendheid in vastgoed, het opbouwen van duurzame relaties en een beter milieu voor onze klanten, medewerkers en de gemeenschappen waarvan we deel uitmaken”, aldus Ben Bannatyne, President van Prologis Europe.

"We zijn verheugd ons aan te sluiten bij het werk van Zijne Koninklijke Hoogheid, de Prins van Wales en het Sustainable Markets Initiative om een ​​duurzamere toekomst voor iedereen vorm te geven", aldus Hamid R. Moghadam, medeoprichter en CEO van Prologis. "Dit is iets dat we bij Prologis al lang toepassen. Het is gewoon ons steentje bijdragen om een ​​betere, schonere wereld te creëren voor deze generatie en de komende generaties."

Zijne Koninklijke Hoogheid, de Prins van Wales, zei: "Het Terra Carta-zegel erkent die organisaties die zich serieus hebben ingezet voor een veel duurzamere toekomst en die de natuur, de mens en de planeet centraal stellen in de economie. We moeten allemaal veranderen als we de planeet willen behouden voor onze kinderen en kleinkinderen, en deze bedrijven zeggen toe dat voor ons allemaal makkelijker te maken."

Het inaugurele Terra Carta-zegel van 2021 erkent wereldwijde bedrijven die innovatie stimuleren en blijk geven van hun toewijding aan en momentum voor het creëren van echt duurzame markten. Het wordt toegekend aan bedrijven waarvan de ambities zijn afgestemd op die van het Terra Carta, een herstelplan voor Natuur, Mens en Planeet, gelanceerd in januari 2021. Het Terra Carta-zegel wordt toegekend aan bedrijven die een leidende positie in hun branche hebben en die geloofwaardige transitie-roadmaps hebben, ondersteund door wereldwijd erkende, wetenschappelijke maatstaven om tegen 2050 of eerder energieneutraal te zijn.

Toonaangevend in groen bouwen

Als onderdeel van de inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen en de wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen te halen, blijft Prologis zich inzetten om tegen 2025 wereldwijd 100 procent CO2-neutraal te bouwen en werkt het bedrijf samen met haar klanten om hen te helpen hun activiteiten koolstofarm te maken. Bovendien ligt Prologis op schema om hun doel van 400 megawatt aan zonnecapaciteit op hun gebouwen tegen 2025 te bereiken.

Als marktleider geeft Prologis groene obligaties uit om investeringen in duurzame gebouwen en projecten voor hernieuwbare energie over de hele wereld te financieren.

Verder voert Prologis regelmatig een uitgebreide materialiteitsbeoordeling uit, voor inzicht in de impact van hun activiteiten op het milieu, de economie en de samenleving. Bij deze beoordeling worden verschillende interne en externe belanghebbenden betrokken, waaronder werknemers, klanten, non-profitorganisaties en leveranciers.

Naar Nederlands voorbeeld: het eerste circulaire distributiecentrum

Ook in Nederland loopt Prologis voorop als het gaat om innovatieve duurzame projecten. Zo werd een jaar geleden het eerste circulaire distributiecentrum opgeleverd: Prologis Park Waalwijk DC3. Het gehele pand is gemaakt op basis van circulariteit: eenvoudig te demonteren en te hergebruiken, vastgelegd in een materiaalpaspoort en qua herkomst gebaseerd op het begrip cradle-to-cradle (C2C).

Lees hier meer over de duurzaamheidsinitiatieven van Prologis.

Ouder artikel
De ontrafeling van Prologis’ filosofie rondom People & Culture

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.