"We zijn er trots op opnieuw door Corporate Knights te worden erkend als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld", aldus Edward S. Nekritz, Chief Legal Officer van Prologis en ESG-hoofd. “We blijven ons inzetten voor het bouwen van logistieke faciliteiten van wereldklasse en het bieden van innovatieve oplossingen waarmee ons bedrijf en onze klanten kunnen gedijen. Door onze wereldwijde schaal zijn we in staat om het bereik van onze milieu- en sociale initiatieven en voordelen te maximaliseren."

De Global 100 wordt beheerd door de in Toronto gevestigde Corporate Knights en erkent de beste beursgenoteerde bedrijven ter wereld vanwege hun duurzaamheidsprestaties. De lijst wordt algemeen beschouwd als een van de meest gerenommeerde duurzaamheidsranglijsten.

Bij de rigoureuze beoordeling werd gekeken naar hoe 8.080 beursgenoteerde bedrijven zich verhouden ten opzichte van branchegenoten uit de hele wereld op een reeks van 24 belangrijke prestatie-indicatoren, waaronder schone inkomsten, schone investeringen, koolstofproductiviteit en percentage van de genderdiversiteit van het bestuur.

Vanaf de start tot en met de laatste dag van 2020 heeft de Global 100-index een totaal rendement gegenereerd van 263% ten opzichte van de 220% stijging van zijn benchmark, de MSCI ACWI (All Country World Index). Voor het kalenderjaar 2020 is de Global 100 26% gestegen, vergeleken met een stijging van 16% voor de MSCI ACWI.

Corporate Knights van de 2021-lijst: "Leden van de Global 100 verdienen 41% van hun inkomsten uit producten of diensten die in overeenstemming zijn met de UN Sustainable Development Goals, vergeleken met slechts 8% voor MSCI ACWI-bedrijven op een gewogen basis."

Corporate Knights is een gespecialiseerd mediabedrijf en een investeringsonderzoeksbureau dat beursgenoteerde internationale bedrijven rangschikt op een breed scala aan statistieken met betrekking tot milieubeheer, sociale verantwoordelijkheid en governance (ESG).                                              

Ouder artikel
Prologis maakt winstresultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020 bekend

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.