Prologis verwerft een vierde distributiecentrum in het stadsgebied van Amsterdam van Kroonenberg Groep. Gelegen nabij Schiphol Airport en met een goede verbinding met snelwegen en openbaar vervoer, is Amsterdam een van de logistieke hotspots van Nederland. De uitbreiding past in de strategie van Prologis om logistieke hubs te creëren in de ring van grote steden om zo in de behoefte van klanten te voorzien.

Amsterdam City DC4

De Amsterdam City DC4-faciliteit is een pand van 15.700 vierkante meter gelegen op 2.5 hectare eigen grond en wordt verhuurd aan twee gebruikers. Met deze aankoop heeft Prologis nu vier distributiecentra in Amsterdam. De overige locaties betreffen twee warehouses in het Amsterdam Arena gebied (DC2 en DC3) en het recent verworven DC1 dichtbij Amsterdam Sloterdijk, dat Prologis aan het herontwikkelen is en dat vanaf deze zomer beschikbaar zal zijn voor verhuur.

Jack Geurtjens, Director Transactions Northern Europe bij Prologis: ‘’De uitbreiding van onze Amsterdam city hub portefeuille stelt ons in staat om onze voetafdruk nabij het centrum van Amsterdam te vergroten. Dit sluit perfect aan bij de groeiende vraag van onze klanten naar stadsdistributie.’’

De acquisitie van Amsterdam City DC4 werd gecoördineerd door Cushman & Wakefield.

Ouder artikel
Voorgoed veranderd: de toekomst van de vraag naar logistiek vastgoed
Nieuwer artikel
Prologis verwerft 12.038 m2 hoogwaardige logistieke bedrijfsruimte in Wilrijk

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.