• Het Prologis European Logistics Fund (PELF) koopt vier moderne en duurzame faciliteiten op stedelijke en gateway-locaties.
  • Hiermee biedt Prologis 127.000 vierkante meter additionele logistieke ruimte.

Prologis, Inc., de wereldwijde leider in logistiek vastgoed, kondigde vandaag aan dat het vier nieuwe distributiecentra in Nederland heeft verworven van KKR, een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij, en Mirastar, een toonaangevende pan-Europese ontwikkelaar, investeerder en vastgoedbeheerder. De nieuwe faciliteiten bevinden zich op de logistieke toplocaties Bleiswijk, Roosendaal en Amsterdam (Schiphol) in Nederland en beslaan in totaal 127.000 vierkante meter verhuurbaar oppervlak. Deze moderne panden zijn gebouwd met een sterke focus op duurzaamheid en zijn voorzien van LED-verlichting, zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De vier panden hebben dan ook een BREEAM Excellent of Very Good certificering.

Bleiswijk DC3

Foto: Prologis Park Bleiswijk DC3. Credits: Paul Starink

Bleiswijk DC3

Deze faciliteit, gebouwd in 2021, beslaat 48.498 vierkante meter, is al voor 100% verhuurd en heeft een BREEAM Very Good certificering. Deze overname breidt de aanwezigheid van Prologis op de Rotterdamse markt verder uit en onderstreept het vermogen van het bedrijf om voortdurend nieuwe logistieke oplossingen aan te bieden op toplocaties in heel Europa.

Roosendaal DC2 en DC3

Prologis voegt deze twee nieuwgebouwde (2021) objecten toe aan haar portefeuille in de logistieke hotspot Roosendaal, in het zuiden van Nederland, waar het Europese binnenland verbonden is met de kust. Roosendaal DC2 (33.317 vierkante meter) en DC3 (10.168 vierkante meter) zijn volledig verhuurd en gecertificeerd als BREEAM Excellent. Samen zorgen deze aanwinsten voor een aanzienlijke uitbreiding van Prologis' aanwezigheid in het hart van een van Europa's drukste logistieke doorgangen.

Schiphol DC5, Amsterdam

De Amsterdamse portefeuille wordt aangevuld met de recent gebouwde (2022) Schiphol DC5 faciliteit, die een BREEAM Excellent certificaat heeft. Met zijn locatie naast de luchthaven Schiphol, een internationaal knooppunt voor logistiek en distributie, is het 34.509 vierkante meter grote warehouse al voor 50% verhuurd.

Sander Breugelmans, Senior Vice President Prologis: "Deze overnames benadrukken onze focus op het creëren van logistieke hubs in de Europese kernmarkten waar onze klanten actief zijn. We zijn verheugd om deze vier gebouwen aan onze portefeuille toe te voegen en daarmee te blijven voldoen aan de groeibehoeften van onze klanten door middel van strategisch gelegen en zeer duurzaam vastgoed in Nederland."

Ouder artikel
Prologis en RAJA Group tekenen voor 18.000 vierkante meter uitbreiding in Tongeren

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.