Prologis partnership met Sunrock zonnepanelen
 

Als wereldwijde marktleider in industrieel vastgoed zijn onze logistieke vastgoedfaciliteiten ontworpen om onze klanten en gemeenschappen te laten floreren en gedijen, zowel vandaag als morgen. We ontwikkelen energiezuinige gebouwen die de impact op het milieu helpen verminderen en de operationele kosten voor onze klanten verlagen. We hebben daarom ook als doelstelling om uiterlijk in 2020 wereldwijd 200 megawatt aan zonne-energie op te wekken.

Daarom voorzien we onze distributiecentra in Venlo (58.800 m2)en Nieuwegein (19.300 m2) in 2018 van zonnepanelen. ‘Venlo’ bestaat uit 14.352 zonnepanelen en heeft daarmee een capaciteit van 3,9 megawatt. ‘Nieuwegein’ bestaat uit 5.337 zonnepanelen (met een capaciteit van 1,4 megawatt). Samen genereren de twee projecten genoeg groene stroom voor 1.500 huishoudens. Prologis werkt hiervoor samen met Sunrock dat naast de ontwikkeling, bouw en exploitatie ook de investering voor haar rekening neemt.

Arthur van Kooij, Hoofd Project Management Prologis Noord-Europa: “Duurzaamheid is voor Prologis een vanzelfsprekendheid. Niet alleen om bij te dragen aan een beter milieu. Het maakt ons werk ook leuker en interessanter, én leidt uiteindelijk tot een beter product. De samenwerking met Sunrock sluit daar naadloos op aan.”

Johannes Duijzer, Directeur Sunrock: “Nederland heeft op dit moment het grootste potentieel van Europa voor zonne-energie. Sunrock focust op grote daken van bijvoorbeeld logistieke centra: in Nederland is er 31 miljoen m2 ongebruikte dakoppervlakte van dat soort gebouwen beschikbaar. Dat biedt de mogelijkheid om maar liefst zo’n 700.000 huishoudens van stroom te voorzien. De samenwerking tussen Prologis en Sunrock is echt win-win: Prologis stelt ‘de daken’ beschikbaar, wij doen de investering en plaatsen de zonnepanelen. Bovendien dragen we zo bij aan de energietransitie die in Nederland plaatsvindt.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Kooij.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.