Prologis kondigt vandaag aan dat het een distributiecentrum van 26.000 vierkante meter gaat bouwen. Het pand bestaat uit twee units. Hiervan is 14.000 vierkante meter verhuurd aan Tarkett, een internationale aanbieder van vloeroplossingen. De resterende 12.000 vierkante meters worden speculatief gebouwd. De eerste paal werd vandaag feestelijk geslagen. 

Duurzaam ontwerp

Het pand, DC3, komt te staan op Prologis Park Waalwijk. De bouw start in het derde kwartaal van 2019. De volledige oplevering van het pand zal medio 2020 zijn. Het moderne pand krijgt duurzaamheidskenmerken als BREEAM ‘very good’ en een WELL Building certificering. Met deze nieuwe ontwikkeling omvat de portfolio van Prologis in Waalwijk 100.000 vierkante meter.

Samenwerking

Voor Tarkett gaat Prologis in Waalwijk een state-of-the-art distributiecentrum ontwikkelen. De leverancier van vloeroplossingen huurt hier 14.000 vierkante meter. Michiel van Trijen, Supply Chain manager EMEA van Tarkett: “We zijn enorm blij om op deze logistieke hotspot te kunnen doorgroeien om onze klanten van onze producten te blijven voorzien. De duurzaamheidskenmerken en professionele werkwijze van Prologis sluiten nagenoeg aan met de filosofie van Tarkett.” Prologis werkt in Waalwijk nauw samen met de gemeente, waarmee inmiddels een vruchtbare langetermijnrelatie is opgebouwd. “Als gemeente investeren we al jarenlang in onze aantrekkelijkheid als logistieke hotspot. We trekken hierbij samen op met Prologis. Het doet ons daarom deugd dat we onze samenwerking kunnen bezegelen en wederom samen een modern distributiecentrum kunnen ontwikkelen”, licht wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk toe. 

Masterplan

Prologis is  trots op deze nieuwe ontwikkeling en is verheugd om Tarkett als klant te ontvangen. VP Head of Developments Prologis Benelux, Gina Helmold: “Tarkett is een internationale speler, maar voor ons ook een nieuwe klant die zich gaat vestigen op deze logistieke hotspot. De A59, scheepsvrachtterminals en de nabijheid van grote hubs als Antwerpen en Rotterdam maken van Waalwijk een gewilde vestigingslocatie. Ook hier willen wij onze klanten flexibele groeimogelijkheden bieden. Na DC2 en DC4 hebben we nu dus ook DC3, waar we in 2020 klanten extra ruimte kunnen aanbieden. Met mogelijkheden tot nóg meer groei, want in totaal kunnen we in Waalwijk tot 210.000 vierkante meter ontwikkelen. Deze ontwikkeling is onderdeel van een masterplan dat wij speciaal ontwikkelden voor het gebied.”

Prologis werd bij de overeenkomst geadviseerd door Cushman & Wakefield, De Lobel  & Partners en DLA Piper. Tarkett werd bijgestaan door Groenewoud Vastgoed Groep.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.