SMARTKAS, wereldwijde aanbieder van een schaalbare energie- en afvalneutrale slimme landbouwoplossing, heeft een huurovereenkomst getekend met Prologis voor een high-end warehouse op Prologis Fokker Logistics Park. Door de logistieke activiteiten in de buurt van Schiphol te vestigen, helpt de samenwerking SMARTKAS om haar AI-gestuurde, volledig geautomatiseerde structuur overal ter wereld te implementeren en installeren. SMARTKAS zal een warehouse van 5.776 vierkante meter huren op Prologis Park Fokker DC2B, waarmee de faciliteit volledig is verhuurd.

Duurzaamheid als prioriteit

De missie van SMARTKAS is om een volledig duurzaam en 100% groen landbouwproces te creëren, dat uitsluitend gebruik maakt van hernieuwbare energie- en waterbronnen en dat op een slimme en efficiënte manier voedsel produceert zonder chemicaliën. Dit sluit naadloos aan bij Prologis Park Fokker DC2B, dat is gebouwd om aan de hoogte duurzaamheidscriteria te voldoen. De faciliteit is dan ook uitgerust met LED-verlichting en heeft een BREAAM-certificering van ‘’zeer goed’’.

Prologis Fokker Logistics Park

Het door SMARTKAS gehuurde gebouw bevindt zich in het Prologis Fokker Logistics Park, waar zowel talrijke internationale logistieke bedrijven als medische en technologische bedrijven gevestigd zijn. Met 300.000 vierkante meter is dit het grootste logistieke bedrijvenpark in Europa dat aan een luchthaven is gekoppeld. Het biedt maximale flexibiliteit op het gebied van ruimte en indeling. ‘’We zijn zeer verheugd om in te trekken op zo’n indrukwekkend en high-profile park en kunnen niet wachten om te beginnen met de bouw van onze smart farm’’, zegt Dr. David Meszaros, CEO van SMARTKAS.

Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing bij Prologis zegt: ‘’We zijn erg trots om het innovatieve SMARTKAS te verwelkomen in ons high-tech flagship park. Hun duurzame ambities sluiten perfect aan bij onze constante inspanningen om de impact op het milieu te minimaliseren. We kijken uit naar onze samenwerking in de komende jaren en om samen grote stappen te nemen naar een duurzamere toekomst.’’

Bij deze ontwikkeling werd Prologis geadviseerd door partner Jones Lang LaSalle.

Nieuwer artikel
Prologis Benelux solar project bereikt mijlpaal van 100 megawatt aan gecontracteerde zonne-energie

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.