Hieronder geven we een samenvatting van de Europese activiteiten van Prologis over het eerste kwartaal van 2022. Deze samenvatting bevat de belangrijkste operationele kengetallen en een aantal opvallende prestaties en mijlpalen.

Ben Bannatyne, President van Prologis Europe:

“De vraag naar duurzame logistieke ruimte op maat illustreert de dringende noodzaak van veerkracht nu acute schaarste gepaard gaat met een recordvraag en snel stijgende huurprijzen. De Europese verhuuractiviteiten kwamen in het eerste kwartaal uit op ruim 1 miljoen vierkante meter. We maken gebruik van onze eigen marktgegevens en versterken onze built-for-the-future-aanpak om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. We hebben onze reactieve houding ingeruild voor proactieve paraatheid, wat ons in staat stelt waarde te bieden die verder gaat dan ons vastgoed.” – Ben Bannatyne, President, Prologis Europe

Operationele prestaties – eerste kwartaal 2022:

 • Totale portefeuille: 20 miljoen vierkante meter*
 • Verhuurd oppervlak: 1.04 miljoen vierkante meter: 
  • 219.974 vierkante meter nieuwe contracten.
  • 822.024 vierkante meter hernieuwde contracten.
 • Stijging huurinkomsten: 18,5%**

* omvat exploitatie, ontwikkeling, voor verkoop, overige en VAA/VAC 

** huurontwikkeling op basis van datum contractondertekening

Grote verhuurdeals:

 • 19.096 vierkante meter voor een grote mondiaal actieve logistieke dienstverlener, op Prologis Park Isle d'Abeau DC18, Lyon, Frankrijk.
 • 13.249 vierkante meter voor een wereldwijd actieve partij in expeditie en ketenbeheer, op Prologis Park Orléans DC5, Orléans, Frankrijk.
 • 11.440 vierkante meter op Prologis Park Beersel DC1, Antwerpen, België.
 • 10.195 vierkante meter op Prologis Park Budapest-Gyal DC4A, Budapest, Hongarije.

Kapitaalsinzet – eerste kwartaal 2022

Gestuurd door marktvraag:

In het eerste kwartaal startten we vier nieuwe ontwikkelingsprojecten: 10.320 vierkante meter build-to-suit (BTS) en drie speculatieve projecten met een gezamenlijk oppervlak van 86.273 vierkante meter, waarvan 40 procent verhuurd is.

BTS-ontwikkeling per regio:

Acquisities:

 • In het eerste kwartaal van 2022 kocht Prologis Europe één gebouw met een netto verhuurbaar oppervlak van 2.966 vierkante meter in Zweden plus vier percelen land in de Tsjechische Republiek, Hongarije, Italië en Duitsland, met een totaal oppervlak van 344.998 vierkante meter.

Korte toelichting van Ben Bannatyne, President van Prologis Europe:

“Overal waar we actief zijn, dragen wij als Prologis-collega's ons steentje bij aan #standwithukraine, waarbij velen persoonlijk zijn geraakt en in hun eigen land en gemeenschap tot actie worden aangezet. Vanaf de eerste dag voelen onze mensen en ons bedrijf, vooral in Centraal-Europa, zich genoodzaakt in actie te komen om ons in te spannen voor de miljoenen vluchtelingen die door de oorlog zijn getroffen. Prologis stelt geschikte leegstaande ruimte ter beschikking voor opslag van hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen. Deze ruimte wordt aangeboden aan verschillende humanitaire organisaties en lokale overheden binnen ons Space for Good-programma.” – Ben Bannatyne, President, Prologis Europe

Overige bronnen / informatie:

 • Prologis Annual Report 2021
 • Onderzoek: 2021 Prologis Logistics Rent Index
 • Prologis is de nummer 1 real estate investment trust (REIT) op de ranglijst 2022 van de Global 100 Most Sustainable Corporations in the World. Het is de dertiende opname op de lijst, die algemeen wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare duurzaamheidsranglijsten. Corporate Knights, een gespecialiseerd mediabedrijf en investeringsonderzoeksbureau, rangschikt beursgenoteerde bedrijven wereldwijd op een breed scala criteria met betrekking tot ecologisch rentmeesterschap, sociale verantwoordelijkheid en governance (ESG).

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.