De verstoring door het coronavirus (COVID-19) onderstreept de noodzaak van veerkrachtige supply chains. Het is voor veel organisaties een katalysator geworden voor het vinden van workarounds die permanent kunnen worden (denk aan telewerken, kantoren, e-commerce en retail). Het onderzoeksteam van Prologis heeft de mogelijke impact op de logistieke vastgoedsector nader bekeken en heeft een speciaal rapport uitgebracht met de titel "COVID-19 en de implicaties voor logistiek vastgoed".

Het rapport onderzoekt de mogelijke effecten van COVID-19 op de economische groei, die weer van invloed kan zijn op vastgoed. Ook wordt beoordeeld hoe de afname van de productie en het verkeer van goederen (en mensen) over de hele wereld complexe toeleveringsketens hebben getest. Belangrijke lessen:

  • COVID-19 betekent een tegenwind voor de langdurige wereldwijde economische groei die waarschijnlijk op korte termijn invloed zal hebben op vastgoed.
  • Logistiek vastgoed is echter waarschijnlijk veerkrachtig, vanwege de essentiële rol die het speelt bij het faciliteren van de dagelijkse consumptie, maar ook versterkt door gunstige factoren zoals snelle herbevoorrading.
  • Op de middellange tot lange termijn kunnen aanpassingen in de toeleveringsketens een positieve vraag genereren via stijgende voorraadniveaus, een versnelde invoering van e-commerce en redundante productielocaties.

Het paper biedt ook specifieke inzichten voor klanten en investeerders in deze continue veranderende wereldwijde situatie. Lees het volledige paper hier.

Nieuwer artikel
Tweede uitgave: Logistiek vastgoed te midden van de COVID-19 uitbraak

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.