Gumax, de grootste aanbieder van terrasoverkappingen in Europa, opent een door Prologis ontwikkeld duurzaam warehouse op Trade Port Noord in Venlo. Het warehouse, DC9 genaamd, wordt op maat ontwikkeld en zal in totaal 93.000 vierkante meter beslaan. Het formaat van het warehouse van Gumax is 18.000 vierkante meter. De opening van het pand staat gepland in januari 2022, wanneer Gumax de ultramoderne logistieke faciliteit kan betreden voor gebruik. 

Warehouse op maat
De bouw is inmiddels gestart, het warehouse zal voorzien zijn van de nieuwste technologieën, er wordt gebouwd volgens BREEAM en WELL certificering en het dak wordt voorzien van zonnepanelen. Beide partners zijn content met de samenwerking.

Vaste klant in Venlo
Prologis is al decennialang actief in Venlo. En niet voor niets. DC9 bevindt zich op Venlo Trade Port Noord, onderdeel van Greenport Venlo. De centrale ligging en uitstekende weg-, rail-, en waterverbindingen maken het dé logistieke hotspot van Europa. Prologis heeft hoge verwachtingen van de verdere groei met Venlo DC9 en de samenwerking met Gumax.

Sander Breugelmans, Regional Head Northern Europe bij Prologis: ”Langetermijnsamenwerkingen zijn voor ons een prioriteit. We kijken er dan ook naar uit om Gumax te verwelkomen en om ons klantenportfolio in Venlo verder uit te breiden. Prologis Park Venlo DC9 is een prachtig voorbeeld van onze ambitie om in Venlo verantwoord te groeien met een nieuw, ultramodern en duurzaam logistiek centrum op het bedrijventerrein Trade Port Noord.’’

2022: half miljoen vierkante meters in gebruik
Opvallend feit: bij oplevering van Venlo DC9 in 2022 zal Prologis in totaal een half miljoen vierkante meters in Venlo exploiteren. Bij deze ontwikkeling werd Prologis bijgestaan door partners Cushman & Wakefield, Jones lang LaSalle en DLA Piper.

Lees meer over de ontwikkelingen op Prologis Park Venlo DC9

Ouder artikel
Prologis verwerft 12.038 m2 hoogwaardige logistieke bedrijfsruimte in Wilrijk
Nieuwer artikel
Prologis Sustainability Report 2020 belicht Europese duurzaamheidsinspanningen

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.