Prologis publiceert ESG Impact Report 2019

Prologis heeft het 2019 ESG Impact Report gepubliceerd. Het rapport vat de vorderingen van Prologis samen op het gebied van milieu, maatschappelijke  verantwoordelijkheid en governance (ESG). Het rapport belicht ook de strategische aandachtsgebieden van het bedrijf: Customer Centricity, Change Through Innovation, Operational Excellence en Culture and Talent.

De belangrijkste resultaten op een rij:

  • Prologis ontwikkelde een geavanceerd curriculum voor digitale logistieke training via het Prologis Community Workforce Initiative (CWI), als reactie op aanhoudende tekorten aan arbeidskrachten in transport, distributie en logistiek. Het bedrijf leverde ook virtual reality-trainingstools en platforms voor werknemersbetrokkenheid en werkte via Prologis Ventures samen met WorkStep om klanten een efficiëntere en kosteneffectieve manier te bieden om aan hun behoeften te voldoen.
  • Prologis heeft LED-verlichting toegevoegd aan 50 miljoen vierkante meter aan distributie- en magazijnruimte.
  • Prologis behaalde het doel om 200 megawatt (MW) aan geïnstalleerde zonnecapaciteit voor 2020 te realiseren 1.5 jaar voor op schema. Een nieuwe doelstelling van 400 MW in 2025 is vastgesteld.
  • Prologis bereikte operationele CO2-neutraliteit – hiermee is Prologis het eerste vastgoedbedrijf op de S&P 100 lijst dat dit heeft gerealiseerd. De koolstofreductiestrategie van Prologis is gericht op de verlaging van emissies binnen het hele bedrijf, zowel direct als indirect, waaronder het verminderen van de emissies door energieverbruik in kantoren en ruimten voor klanten.

Om samen de strijd aan te gaan tegen COVID-19 heeft de Prologis Foundation een wereldwijd hulpfonds van $ 5 miljoen opgericht. De foundation ondersteunt non-profitorganisaties, ziekenhuizen en organisaties die zich richten op de volksgezondheid en veiligheid, en organisaties die zich richten op het verbeteren van de toegang tot voedsel en economisch herstel. Via het programma Space for Good heeft het bedrijf leegstaande gebouwen en ruimte voor tuinbouw aangeboden aan overheidsinstanties in de Verenigde Staten en aan ziekenhuizen en hulporganisaties over de hele wereld. Tot op heden heeft Prologis 100 duizend vierkante meter gedoneerd in 13 markten en $4,9 miljoen aan budget voor het ter beschikking stellen van ruimtes.

Lees rapport

 

 

Ouder artikel
Prologis vergroot voetafdruk in belangrijkste Belgische logistiekmarkten

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.