E-commerce-omzetten hebben in de afgelopen decembermaand nieuwe records gevestigd. Een nieuw onderzoek van het MIT Real Estate Innovation Lab: ‘Logistiek vastgoed en e-commerce verkleinen CO2-voetafdruk van retail’ gaan dieper in op de milieuvoordelen van online shopping.

Naar verwachting zullen de pakketleveringen de komende 10 jaar met 80% toenemen. Gecombineerd met continue innovaties zoals effectieve planning, verpakkingsinnovaties, slim vastgoed, overschakeling op elektrische voertuigen en kunstmatige intelligentie (AI), kan de duurzaamheid in de bedrijfsvoering zelfs nog meer bevorderen.

Dirk Sosef, Vice President, Research and Strategy: “De jaarlijkse groei van e-commerce in Europa volgt een vergelijkbare trend die we in de US zien. In Europa heeft in-store shopping een iets minder grote impact op de uitstoot, hoofdzakelijk door de compacte winkelgebieden en de beschikbaarheid van openbaarvervoerfaciliteiten. Desondanks zullen we de sterke positieve effecten van e-commerce innovaties op de uitstoot blijven zien.”

De jaarlijkse stijging van e-commerce omzet in Europa betreft 34%, in Nederland zelfs 35%, gemeten van november 2019 tot november 2020 (bron Eurostat).

Via deze link tref je het volledige onderzoek

Ouder artikel
Lidl breidt uit in Moerdijk en geeft prioriteit aan lager energieverbruik en welzijn van medewerkers
Nieuwer artikel
Prologis maakt winstresultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020 bekend

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.