Ruim tien jaar na de publicatie van het eerste ESG-jaarverslag brengt Prologis nu het ESG Sustainability Report 2020 uit. De organisatorische verbondenheid aan maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt gedragen door voortdurende afstemming op Prologis’ strategische speerpunten, ook wel de 3C’s: Customer Centricity; Change Through Innovation & Operational Excellence, en Culture & Talent.

Het ESG-verslag 2020 laat zien hoe Prologis haar mondiale slagkracht inzet om richtinggevende oplossingen te leveren op terreinen als energiebesparing, CO2-neutraliteit en klantgerichte innovatie. De belangrijkste resultaten op een rij:

Milieuzorg

 • In 2020 werd samen met klanten wereldwijd 40 megawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd in het kader van het Prologis SolarSmart-initiatief, onderdeel van het Prologis Essentials-programma
 • Sinds 2016 installeren we standaard LED-verlichting in onze panden; samen met onze klanten bereikten we in 2020 een LED-dekkingsniveau van bijna 50%.
 • In 2020 startten en ontwikkelden we ook diverse Smart Building-projecten in Europa, gebruik makend van baanbrekende duurzame technologieën, materialen, bouwtechnieken (zoals CO2-arme bouwmaterialen, ondergrondse warmte-koude-opslag, elektrische warmtepompen) en circulaire gebouwontwerptechnieken. Deze Smart Buildings zijn inmiddels de nieuwe norm voor logistieke bedrijfspanden.
 • Met het voornemen om in 2025 volledig CO2-neutraal te bouwen neemt Prologis het voortouw bij de aanpak van een van de grootste wereldwijde uitstootbronnen: de bouw. Ons nieuwe logistieke complex Moissy 2, iets ten zuiden van Parijs, wordt ons eerste CO2-neutrale distributiecentrum.
 • In heel Europa ondersteunen we via het internationale goede doel Cool Earth de bescherming van een areaal aan regenwoud dat vijfmaal de koolstofhoeveelheid vastlegt die onvermijdelijk vrijkomt bij de bouw van onze panden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

 • Prologis ontwerpt gebouwen op duurzame wijze, volgens de The WELL Building Standard™. Dat vertaalt zich onder meer in verrassende oplossingen op het gebied van werken en werkomgeving.
 • PARKlife™, een initiatief van Prologis Europe, biedt park- en welzijnsvoorzieningen voor onze klanten, hun medewerkers en hun woongemeenschappen. PARKlife™ richt zich op een inrichting van gemeenschappelijke ruimtes en plekken als optimale omgeving voor iedereen die er vertoeft.
 • Met het Community Workforce initiatief, een talentontwikkelingsprogramma dat uniek is in de logistieke sector, biedt Prologis lokale gemeenschappen nieuwe economische kansen en helpt klanten bij het oplossen van een van hun grootste uitdagingen: het vinden van personeel.
 • Tijdens de coronapandemie boden we onze klanten beschermende apparatuur en implementeerden Covid-19-protocollen om hun personeel te beschermen en hun bedrijfsvoering draaiende te houden.
 • De pandemie bracht ons op het idee ons arbeidsvoorwaardenpakket direct te evalueren en diverse uitbreidingen aan te bieden om welzijn en gezondheid van onze mensen te bevorderen.
 • Prologis vindt het belangrijk een actieve rol te spelen in de gemeenschappen waarin we wonen en werken. Het motiveert ons om vrijwilligers- en liefdadigheidsprojecten op te starten, zoals IMPACT Day, Space for good, Dock Doors of Giving en tal van andere initiatieven, door heel Europa.
 • Meer informatie over onze commitment aan goed ondernemingsbestuur vindt u hier.

Lees hier het volledige rapport

 

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.