Logistiek vastgoed is veel meer dan de distributie van goederen: het is een essentiële verbinding in de wereldeconomie en een cruciaal onderdeel van de moderne supply chain. Maar hoeveel producten (en met welke waarde) worden wereldwijd via Prologis distributiecentra vervoerd?

Prologis heeft daarom een onderzoek gepubliceerd, tot stand gekomen in samenwerking met adviesbureau Oxford Economics, dat kijkt naar de economische impact van hun wereldwijde operaties: “The Future Flow of Goods”. Dit is gemeten aan de hand van de warehouse doorvoer (waarde van de goederen die in aanraking zijn gekomen met een Prologis warehouses in één jaar). 

Belangrijkste Nederlandse resultaten

  • 6,7% van het BNP in Nederland bestaat uit goederen die in 2022 in een Prologis warehouse zijn geweest.
  • Deze goederen hebben een waarde van 68 miljard dollar.
  • De directe werkgelegenheid gecreëerd door Prologis NL is gestegen met 25% ten opzichte van 2020 naar 29.648 mensen.

Belangrijkste Europese resultaten

  • 3,1% van het BNP van de 12 Europese landen waar Prologis actief is bestaat uit goederen die in 2022 in een Prologis warehouse zijn geweest.
  • Deze goederen hebben een waarde van 541 miljard dollar.
  • Ongeveer 236.094 mensen werken bij Prologis EU: een stijging van 19% ten opzichte van 2020.  

Belangrijkste wereldwijde resultaten

  • 2,8% van het wereldwijde BNP bestaat uit goederen die in 2022 in een Prologis warehouse zijn geweest: een stijging van 0,3% ten opzichte van 2020.
  • Deze goederen hebben een waarde van 2,7 biljoen dollar: een stijging van 23% ten opzichte van 2020.
  • Ongeveer 1,1 miljoen mensen werken bij Prologis: een stijging van 25% ten opzichte van 2020.

Onderzoeksmethode

Het onderzoek meet hoe Prologis’ bedrijfsoperaties en de activiteiten van haar klanten bijdragen aan de wereldwijde economie, gemeten door te kijken naar activiteit in de warehouses (directe impact), de supply chain die de activiteit ondersteund (indirecte impact) en de economische activiteit als resultaat van het uitbetalen van degenen die direct en indirect werk krijgen door Prologis (geïnduceerde impact).

Lees het volledige rapport hier (in het Engels).

Ouder artikel
Wereldwijde logistieke dienstverlener Nippon Express wil uitbreiden en gaat langdurige huurovereenkomst aan met Prologis in Rotterdam
Nieuwer artikel
Seabourne Logistics ondertekent langdurige huurovereenkomst met Prologis Park Schiphol DC5, en start nu al met haar bedrijfsactiviteiten

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.