Prologis België

Prologis kondigde vandaag aan dat het zes logistieke faciliteiten van hoge kwaliteit zal verwerven met een totale oppervlakte van 157.500 vierkante meter in de belangrijkste Belgische logistieke centra van Luik, Beersel en Kontich.

De acquisitie omvat 80.000 vierkante meter grond voor de toekomstige ontwikkeling van 45.000 vierkante meter logistieke ruimte.

Versterking van de Prologis voetafdruk
Prologis ging de transactie aan met AG Real Estate om haar groei in België te versnellen. De faciliteiten in Luik, Beersel en Kontich worden verhuurd aan huidige klanten van Prologis.

"Onze focus is altijd gericht geweest op locaties die het best voldoen aan de behoeften van onze klanten, en deze faciliteiten, gelegen langs een van de drukste logistieke corridors van Europa, zijn zeer complementair aan onze bestaande portefeuille", aldus Jack Geurtjens, Directeur Transactions Northern Europe, Prologis. "De vraag naar hoogwaardige logistieke gebouwen in de buurt van consumptiecentra neemt sterk toe en deze transactie is een belangrijk onderdeel van onze uitbreidingsstrategie".

Tatiana Posa, Senior Transactionmanager AG Real Estate, vult aan: "Als gediversifieerde vastgoedspeler zijn we al enkele jaren vastbesloten om een logistieke portefeuille te creëren in lijn met onze strategie om onze inspanningen te concentreren in een toegewijde logistieke JV. Deze overeenkomst brengt onze portefeuille in evenwicht en sluit aan bij deze strategische aanpak".

Prologis werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, PWC en Loyens & Loeff. De verkoper werd geadviseerd door Savills/JLL, Linklaters, Aecom en Deloitte.

 

Ouder artikel
Zesde uitgave: Versnelde ontwikkeling detailhandel kan vraag naar gunstig gelegen logistieke ruimte stimuleren

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.