Prologis, leider in logistiek vastgoed, kondigt aan dat het 12.038m2 hoogwaardig logistieke vastgoed heeft gekocht van Dockx Group. De aankoop past in de groeistrategie van Prologis België.

Het logistieke pand is gevestigd in Wilrijk, het meest zuidelijke district van Antwerpen, en ligt op amper 5km van de stad. Het bedrijfspark, dat gelegen is naast de A12, heeft onmiddellijke toegang tot de Antwerpse ring en is de dichtstbijzijnde industriële locatie bij het stadscentrum. De site is dan ook perfect gelegen om aan stadsdistributie te doen.

Sander Breugelmans, Regional Head Northern Europe, zegt: “De aankoop ligt in lijn met onze Prologis groeistrategie om onze aanwezigheid in de Belgische markt aanzienlijk uit te breiden. Deze strategische infill locatie op de belangrijke logistieke as Antwerpen-Brussel is perfect om aan stadsdistributie te doen. Daar ligt voor ons de toekomst van logistiek en, bij uitbreiding, de belangrijke rol van logistiek vastgoed”.

Samenwerking met Dockx Group
Dockx Group was op zoek naar een strategische partner voor haar logistieke vastgoedportefeuille om de warehousingactiviteiten voor haar klanten Atlas Copco, Cebeo, Coolblue als zowel voor de eigen dochters Dockx Rhenus Archisafe en Dockx Movers verder te kunnen bestendigen als warehousing contractor.

Jozef Dockx, CEO Dockx Group, zegt: “Dockx Group heeft in 2018 & 2020 haar logistieke activiteiten grotendeels overgedragen en focust zich qua logistiek hiermee verder op warehousemanagement. We hebben voor deze nieuwe richting overtuigd voor Prologis gekozen als sterke partner, die wereldwijd gespecialiseerd is in logistieke warehousing”.

Ouder artikel
Prologis breidt Amsterdam city hub portfolio uit met Amsterdam City DC4

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.